İzmir Aliağa Belediyesi’nden çıkarılan işçiler dün vefat eden işçi Mehmet Emin Şavur anısına Aliağa Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde Şavur’un fotoğrafını taşıyan işçiler, belediye kapısına siyah çelenk bıraktı.

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın işten attığı 250 işçiden birisi olan Mehmet Emin Şavur hasta olduğunu kendisi gibi işten atılan işçilerin direnişi esnasında öğrenmişti.

‘Hakkını yedirmeyeceğiz…’

Basın açıklamasına Mehmet Emin Şavur’un ölmeden evvel verdiği röportaj ile başlayan işçiler “Mehmet Emin Şavur ölümsüzdür” sloganları attı. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilcisi Doğanşah Aydın şunları söyledi: “O direnmenin zaferle sonuçlanacağına inanan direnişçi bir dostumuzdu. Yakalandığı amansız hastalık bile onu mücadelesinden asla vazgeçirmedi, Soranlara yaşama olan bağlılığı ile “mücadelem birdi iki oldu” diye cevaplardı. Belki sen gittin akşam olmadan ve ardında güzel gözlü iki çocuğu ve sevdanı bırakarak… Sana sözümüz söz olsun asla vazgeçmeyeceğiz mücadelemizden, Sana söz olsun, vebalden, selamdan, duadan bahsedenlere geride bıraktığın o iki pırlanta çocuğunun, eşinin hakkını yedirmeyeceğiz. Biz duyuyoruz seni “Ben Mehmet Emin Şavur Ölmedim Direnişteyim” diyorsun. Biz de diyoruz ki direne direne kazanacağız.” (DUVAR)