Geçtiğimiz yıl yaşanan İzmir depreminin ardından zarar gören Emniyet Müdürlüğü için yeni bina arayışları sürüyor. Dokuz Eylül Gazetesi'nin gündeme getirdiği Ege Üniversitesi'ne ait Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yanı sıra başkaca binaların da değerlendirmeye alındığı, AKM'de ölçüm ve teknik incelemelerin tamamlandığı iddia edildi. Olası taşınmanın geçici olacağı ve Halkapınar'da çalışmalarına başlanan yeni binanın tamamlanmasıyla buraya geçileceği öğrenildi. 

'ARSA DA VAR, BÜTÇE DE'

İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, söz konusu iddiaların kendilerini ve teşkilatı üzdüğünü belirtirken, Emniyet Müdürlüğü binası için Halkapınar'daki arsada çalışmaların başlandığını söyledi. Binanın yapılması için gerekli bütçenin de ayrıldığını aktaran Şahne, “Bizim zaten Halkapınar'da bir arsamız var. Fakat yeni bir binanın inşaatına başlanması ve tamamlanması 1-2 seneyi bulacak. Bu işler maalesef zaman alıyor, kolay olmuyor” dedi.

TEK MERKEZDE TOPLANACAK

Halkapınar'daki alanın tarihi bir dokusu olmasından dolayı yapılacak çalışmalar için farklı kurum ve kurullardan izin alma süreçlerinin devam ettiğini vurgulayan Şahne, “Yeni İl Emniyet Müdürlüğü binamızın çizimleri yapılıyor. Kısmet olursa önümüzdeki yıl temelini atacağız ve İzmir'e büyük bir eser kazandıracağız. Toplam 90 bin metrekarelik bir alanda 6 katlı bir kampüs şeklinde inşa edilecek. Böylece Emniyet'in kentte farklı noktalarda hizmet veren dağınık yapısından da vatandaşımız kurtulacak” diye konuştu. Emniyet Müdürlüğü haricinde olumsuz koşullara sahip karakolların da yenilendiğini kaydeden Şahne, önümüzdeki ay 12 yeni karakolun yapım çalışmalarına başlanacağını ve hızlı bir şekilde tamamlanarak, hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.   

Ne olmuştu?

İzmir'de önemli tiyatro gösterilerinin oynandığı, devasa sergi alanıyla adeta sanat mabedi olan ve halk arasında 'Konak AKM' olarak bilinen Atatürk Kültür Merkezi'nin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edileceği iddia edilmişti. Kentin sembolik kültür-sanat kurumlarından olan binada teknik incelemelerin yapıldığı ve salon kiralamak isteyenlere de 'Tadilat var' denilerek salon kiralaması yapılmaması istendiği öne sürülmüştü.  

3 salon bin 316 koltuk

Ege Üniversitesi'ne bağlı olan Atatürk Kültür Merkezi'nin projelendirilmesi ve yapımı Rektör Prof. Dr. Yusuf Vardar zamanında başlatılmış ve 5 Ocak 1980 tarihinde hizmete açılmıştı. Merkezde gerek Ege Üniversitesi'nin gerekse Ege ve İzmir yöresinin bilimsel ve sanatsal etkinlikleri düzenlenirken, 652 ve 624 kişilik 2 büyük salon, 340 kişilik tiyatro salonu ve 800 kişilik resepsiyonların yapılabileceği geniş fuayeler ile resim, seramik, heykel sergilerinin yapılabileceği 470 metrekarelik sanat galerisi de bulunuyor.