HABER/ Gökçe ADAR 

Yakın zamanda inşa edilen İzmir Bölge Adliye binasına amacı dışında ilk derece mahkemelerinin taşınmasıyla yoğunluğu artarken, hem avukatların hem vatandaşların duruşma öncesi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldı. İzmir Barosu sorunu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e de taşıdı. Ancak konu ile ilgili gelişme olmadı. İzmir Barosu'nun çağrısıyla baro odasının önünde toplanan avukatlar basın açıklaması yaptı. Avukatlar alkışlarla adliye girişine kadar yürüdü. Plaj sandalyelerini açarak oturan avukatlar adliyenin eksiklerinin giderilmesini istedi. 

Keşke yapsalardı


İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, “Plaj sandalyelerimizi görüp bizi plajda sanmayın. Burası Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'in adliyelerinden bir tanesi. Neden ihtiyaç duyduk bu eyleme diye soruyorsanız, onun da bir cevabı var. Meslektaşlarımızın bir sandalyeleri yoktu, her koridorda oturmak için ihtiyaç duyabilecekleri bir bank konulmamıştı. Yalnız meslektaşlarımız için değil, aynı zamanda yurttaşlarımızın oturacağı bir bank da yok. Bu sorun yurttaşlarımız için de geçerli” diye konuştu. Yetkililerle defalarca görüştüklerini, ancak bir sonuca varamadıklarını ifade eden Yücel, “Duyduk ki biz eylem planını açıkladıktan sonra, buraya sandalye sevkiyatına başlamışlar. Keşke daha önce yapsalardı” dedi. 

Boynunuzun borcu

Avukatların, adliyelerin misafirleri olmadığını vurgulayan Av. Yücel, şöyle devam etti: “Avukatları, adliyelerin misafirleri sayan anlayışın terk edilmesi gerekir. Avukatlar adliyelerin ev sahibidir. Her gün mesai saatimizin büyük bir kısmını burada harcıyoruz. Burayı avukatlar açısından da kullanılabilir, adalete erişimi temin edecek mekanlar haline getirmek bu alanda sorumlu olan herkesin boynunun borcudur.” İzmir Barosu üyelerinin sorunlar ile ilgili kararlı olacaklarını söyleyen Yücel, “Bu sorunlar konusunda Adalet Bakanı'na bir mektup yazmıştım. Bugün kendisini de davet ettik. Herhalde kendisinin başka bir programı olduğu için katılamadı. Bizde sorunlar bitmiş değil. Kendisini burada görmek istiyoruz. Biz, savunmadan gelen gücümüzü meslektaşlarımız ile birlikte İzmir Barosu'nun değerli üyeleri ile  birlikte her zaman hayata geçirme konusunda kararlı olacağız” ifadelerini kullandı.