Haber / Gökçe ADAR

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’nde yaşayan Serkan Dindar'ın 20 Ağustos günü saat 01.00 sıralarında zemin kattaki dairesinden tartışma ve cam sesleri geldiği polise ihbar edildi. Adrese giden polis, daireye girdiğinde 21 yaşındaki Ceyda Yüksel'i ölü buldu. Yüksel'in sağ kolunun kopma derecesinde kesildiği ve vücudunda kesikler bulunduğu belirlendi.

Olayın ardından gözaltına alınan ve 4.00 promil alkollü olduğu belirlenen Serkan Dindar, polise Ceyda Yüksel ile sosyal medyada tanıştıklarını öne sürerek, “Önce Alsancak semtindeki eğlence mekanında alkol aldık sonra evime geçtik. Gerisini hatırlamıyorum. Olay nasıl oldu, hatırlamıyorum” ifadesini verdi. Ceyda’nın annesi Filiz Demiral ise, kızını öldüren Serkan Dindar’ın olduğunu iddia ederek, ağırlaştırılmış müebbet alabilmesi için, dava açtı. Ancak maddi durumu iyi olmadığı için davayı yürütmek isteyen üç gönüllü avukatla davaya katılacak olan Demiral, mahkemeye 25 gün kala avukatlarının davadan çekildiğini öğrendi.

SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Kendini çaresiz hisseden acılı anne Demiral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yardım istedi. Twitter hesabından, zor durumda olduğunu ifade eden Demiral’e, ünlü sanatçı Haluk Levent cevap verdi. Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı AHBAP Platformu’nun Demiral ile iletişim kuracağını ve davanın takipçisi olacağını duyuran Levent, “Hiç merak etme ablam, Ahbaplar olarak avukatlarımızla yanınızda olacağız” ifadesini kullandı. Haluk Levent’in paylaşımından yaklaşık 30 dakika sonra platform yetkilileri tarafından arandığını ifade eden Demiral, Betül Öztulum adlı avukatın hiçbir ücret almadan kendisine avukatlık yapmaya başladığını söyledi. Av. Öztulum’un, davanın seyrini değiştirecek, eksiklikleri fark ettiğini söyleyen Demiral, “Avukatım, kızımın tırnak altı DNA’sının yapılmadığını belirledi. Bunun talebinde bulunduk. Olayın seyrini bu talebimiz değiştirecek” dedi.

‘RAPORLAR UYUŞMUYOR’

Kızı Ceyda’nın ölümü ardından tutulan olay yeri inceleme raporu ve sonrasında yapılan keşif raporundaki ifadelerin birbiriyle uyuşmadığını da, avukatı sayesinde öğrendiğini söyleyen Demiral, şöyle konuştu: “Olay yeri inceleme raporunda, kızımın çenesinde cam kesiğinin olduğu yazılmıştı ancak tutulan keşif raporunda ise kızımın cam kesiğinin değil, kapı kolu kesiğinin olduğu yazıldı. Raporlarda uyuşmazlıklar bulunuyor. Serdar Dündar’ın verdiği ifadelerle, kızımın ölüm şekli birbiriyle tutmuyor. Mahkemenin hakimi de, kızımın öldürüldüğüne inanıyor.Bu yüzden 22 Ekim’de görülen dava 21 Ocak’a ertelendi. Bu süre içerisinde, raporlar mahkeme tarafından tekrar değerlendirilecek.”

‘Asla vazgeçmeyeceğim’

Kızı için mücadele edeceğini söyleyen Filiz Demiral, “Ben kızımı katleden kişinin ağırlaştırılmış müebbet almasını istiyorum. Bunun için de asla vazgeçmeyeceğim. Kadınlar, ekmek doğranır gibi katlediliyor. Birinin buna dur demesi lazım. Serdar Dündar, en ağır cezayı almalı. Bu karar, Ceyda gibi katledilen tüm kadınlar için emsal niteliği taşımalı” dedi.

‘Hayalleri vardı’

Kızı Ceyda’nın modelist olmak istediğini belirten Demiral, sözlerine şöyle devam etti: “Kızımın hayalleri vardı. Modelist olacaktı. Kursa gidiyordu. Hayvanları çok severdi. Sadece benim kızım ölmedi. Beni de öldürdüler. Benim hayatıma da son verdiler. Ben kızımın odasına bile giremiyorum. Başka annelerin canı yanmasın” ifadesini kullandı.