Festivalde, yörede yetişen otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı. Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2. Göcek Ot Festivali düzenlendi.

Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından gerçekleştirilen festivalde, yörede yetişen otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı. Yapılan yöresel yemekler konuklara ikram edildi. Türkiye Aşçılar Federasyonu üyelerinden oluşan jüri üyeleri tarafından en lezzetli ot yemeği belirlendi.

Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Onur Ugan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl festivalin ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Doğal beslenmeyi teşvik etmeye çalıştıklarını belirten Ugan, "Genç neslin, yörelerinde yetişen otları tanımasını istiyoruz. Üreticilerin emeklerini pazarlayabilecekleri bir ortam sağlamak istiyoruz. Katılım geçen yıla oranla çok daha iyi. Önümüzdeki yıllarda bu katlanarak devam edecek." dedi.

Ugan, Göcek Mahallesi'nde bazıları unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve gastronomi turizmine katkı sağlanmak amacıyla bu festivali düzenlediklerini vurguladı.