15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye'nin bütün illerinde, 15 Temmuz şehitleri anılacak, Milli Birlik ve Kardeşlik Yürüyüşleri yapılacak, demokrasi nöbetleri tutulacak.


15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye'nin bütün illerinde, 15 Temmuz şehitleri anılacak, "Milli Birlik ve Kardeşlik Yürüyüşleri" yapılacak, demokrasi nöbetleri tutulacak. Geçen yıl ellerinde Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklara çıkıp meydanları doldurarak darbecilere karşı koyan vatandaşlar, bu yıl da ülke genelindeki demokrasi nöbetleriyle milli iradeye sahip çıkmak için çağrıda bulunacak.

YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT

Etkinlikler, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda saat 18.30'da "Milli Birlik Yürüyüşü"yle başlatılacak. Yürüyüşe katılanların 20.00'de törenin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ulaşması planlanıyor. Tören, 20.35'te mehter takımının gösterisinden sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21.15'te şehit yakınları ve gazilerle alana gelmesiyle devam edecek. Burada 21.30'da Kur'an-ı Kerim tilaveti ve toplu duanın ardından 22.05'te 15 Temmuz Belgeseli'nin gösterimi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 22.30'da tören alanında vatandaşlara hitap etmesi beklenirken, 23.15'te 250 şehidin ismi okunacak ve saygı ışıkları yakılacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saat 23.30'da Şehitler Makamı'nın açılışı yapılacak. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu Saraçhane'de görüntülerin binalara yansıtılması yöntemiyle "video mapping" gösterisi gerçekleştirilecek. Türkiye'de selaların okunması ve akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla saat 00.13'te demokrasi nöbeti başlayacak.

BAHÇELİ DE KONUŞACAK

Ankara'da 81 ilde okunan hatmi şeriflerin duası 14 Temmuz'da Millet Camisi'nde yapılacak.
Başkentte 15 Temmuz'da etkinlikler saat 13.00'te Meclis Özel Oturumu ile başlayacak.
Milli Birlik Yürüyüşü, saat 18.30'da Ulus'taki Birinci Meclis binası önünden başlayıp Sıhhiye ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı güzergahından devam edecek. Yürüyüş boyunca, vatandaşlar metrelerce uzunluktaki Türk bayrağını taşıyacak. Darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin yakınları ve gaziler de yürüyüşe katılacak. Yürüyüş saat 01.00'de TBMM'de sona erecek. Vatandaşlar, TBMM'de saat 02.00'de düzenlenecek programa katılacak. Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasının ardından, Meclise ilk bombanın atıldığı saat 02.32'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de konuşma yapması beklenen törenin ardından, 81 ilden yürüyen gençlerin getirdiği bayrakların teslimi yapılacak. Gençler, bayrakları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a verecek. Program kapsamında saat 03.15'te TBMM ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında da 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüntülerin binalara yansıtılması yöntemiyle "video mapping" gösterisi yapılacak.

Konak'a dev ekran kurulacak

İzmir Körfezi Konak İskele Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl 15 Temmuz'da halka yaptığı çağrı, dev ekrandan yansıtılacak, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan belgeselin gösterimi yapılacak, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "İçimizdeki Kahramanlar" belgeselinin sunumu ile TRT tarafından hazırlanan 15 Temmuz görsellerinin sunumu yapılacak. Gece boyunca türküler, marşlar ve 15 Temmuz videoları eşliğinde demokrasi nöbeti tutulacak ve konuşmalar yapılacak.