İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Radyo TV Bölümü öğrencileri, eğitim gören yüzde 70'in üzerine görme engelli arkadaşları için okul stüdyosunda müfredat kitaplarını seslendirdi. Seslendirilen ders kitapları, öğrencilere hediye edilmesinin yanı sıra, okul kütüphanesine kaydedilerek, diğer öğrencilerin de yararlanması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sayfasına yüklendi.

Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Radyo TV Bölümü'nde öğrenim gören 11'inci sınıf öğrencileri, okullarındaki görme engelli arkadaşları için ders kitaplarını seslendirdi. Burada öğrenim gören yüzde 70'in üzerindeki görme engelli öğrenciler için okul stüdyosunda kitapları seslendiren gençler, bunları arkadaşlarına hediye etti. Seslendirilen kitaplar okul kütüphanesine ve sonraki yıllardaki öğrencilerin de yararlanması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sayfasına yüklendi.

Motivasyon yükseldi

Okulda projeyi başlatan Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Eda Acar, "11'inci sınıflardan 10 gönüllü öğrenciyle seslendirme yaptık. Görme engelli öğrencilere sesli kitaplarını verdik, okul kütüphanesinde ve web sitesinde yayınladık. Öğrenim gören öğrencimizin dezavantajlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Okumak isteyen öğrenciler için kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinde yer alıyor. Yakın zamanda Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) da yüklenecek. Bunun diğer okullara da örnek teşkil etmesini amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz bu durumdan çok memnun kaldı ve dersle ilgili etkinlikleri gerçekleştirme şansı buldular. Bu proje, diğer öğrencilerde de engelliler için bir duyarlılık oluşturdu ve dezavantajlı grupların farkında olmalarını sağladı. Aynı zamanda dezavantajlı öğrencilerin diğerleriyle denk olabileceğini de gösterdi" diye konuştu.

Öte yandan okulda, Bireysel Eğitim Programı'na dahil olan kaynaştırma öğrencileri için masallar da seslendirildi. Kaynaştırma eğitimine dahil olan öğrencilerin dezavantajlı durumunu ortadan kaldırmak için gerçekleştirilen proje kapsamında, öğrencilerin eşit şartlar altında eğitim görmesi amaçlanıyor. DHA