İzmirliler bu yıl kara doydu. Önceki gün başlayan kar yağışı dün de devam etti. Sabah saatlerinde sadece yüksek kesimlere değil, kent merkezine de lapa lapa yağan kar vatandaşlara sürpriz yaptı

Bu yıl sadece doğuyu ve kuzey illerini değil batıyı da etkisi altına alan kar yağışı İzmir'de de etkili oldu. Dün sabah işlerine gitmek için evlerinden çıkan İzmirliler lapa lapa yağan kar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. İzmir'den kar manzaraları doğu illerini aratmadı.
İzmir'de önceki gece boyu karla karışık yağmur şeklinde olan yağış, dün sabah saatlerinde yerine kara bıraktı. Etkisini artıran kar, şehri beyaza bürüdü. Yoğun kar nedeniyle trafik akışında da aksamalar yaşandı. Menderes Cumaovası'nda makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde kısa süreli aksama yaşandı.
Balçova-Bornova arasındaki çevre yolunda yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler ters yönde ilerleyip geri dönmek zorunda kaldı. İzmir'in simgelerinden biri haline gelen palmiyeler de karla kaplandı. Kentin yüksek kesimlerinde yollar kar nedeniyle kapandı.
Karaburun, Urla’dan sonra İzmir'in yaz tatilindeki vazgeçilmez adreslerinden Çeşme'de de kar sürprizi yaşanıyor. Alaçatı’nın Arnavut kaldırımlı, begonvil çiçekli sokakları 2017 yılının ikinci haftasında karla kaplandı. 40 yıl önce böyle bir yağış olduğunu hatırlayan vatandaşlar geçmiş anılarını tazelediler. Resimler ve medyanın dışında kar görmeyen okul çocukları kar topu oynayarak sevinç çığlıkları attılar.

KUMSAL BU KEZ KARBEYAZ
Türkiye genelindeki kartpostalları aratmayan kar manzaralarına bir yenisi de Çeşme'den eklendi. Yllardan bu yana kar tanelerinin düşmediği Ilıca Plajı'nın yaz aylarında binlerce kişinin sereserpe uzandığı sıcak, ince kumlarının üzerini beyaz örtüyle kaplandı. Plajdaki kar kalınlığı 4-5 santimetreyi buldu. Bazı Çeşmeliler, yazın denize girdikleri plajda, bu defa kartopu oynadı.
Uzun yıllar sonra yoğun kar yağışı ile yeniden tanışan İzmir'de Urla, Tire, Karaburun, Bergama ve Kiraz ilçelerinde taşıma eğitim dün de yapılamadı.
Ödemiş'in kara yabancı olmayan ilçesi Bozdağ'da yağan kar, doyumsuz manzaralar oluşturdu. Ağaçlar, evler, teleferik gelin gibi süslendi. Bu güzellik yaşanırken, kar nedeniyle birçok köy yolu kapandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri başta olmak üzere ilçe belediyeler gün boyunca ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi, 100’den fazla mahallede 232 araç ve 200’ün üzerinde tuzlama ekibiyle aralıksız çalıştı. Büyükşehir ayrıca, ilçe belediyelerine tuz desteği de sağlıyor. Kar yağışının etkin olduğu 4 günde tuzlama çalışmalarında yaklaşık 3 bin ton tuz kullanıldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bugün 1500 tona yakın tuzun, kapanan yolların açılmasında kullanılacağını belirtti.
Öte yandan İzmir'in dışında Muğla, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak, Afyon, Kütahya gibi Ege illerinde de kar yağışı etkisini gösterdi.

 

Ege hafta sonuna kadar buz gibi
EGE Bölgesi bu yılın en soğuk ve yağışlı günlerini yaşıyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu durumun hafta sonuna kadar süreceğini açıkladı. Mevsim normallerinin 6 derece altında olan soğuk havanın, cuma gününden itibaren artışa geçmesi bekleniyor. Yetkililer, özellikle kar yağışının, ekim, kasım aylarındaki yetersiz kalan yağış açığını kapattığını, barajların dolulik oranlarının yükseleceğini söyledi.