Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi, sahadaki 1-1’lik skorun ötesinde, tribünlerden atılan yabancı maddelerle gündeme damga vurmuştu. Özellikle Galatasaraylı oyuncu Kazımcan Karataş’ın gözüne isabet eden çakmak, maçın en çok konuşulan olayı haline gelmişti.
Sarı kırmızılı takımın gol sevincinin yaşandığı dakikalarda tribünden fırlatılan cisim, genç futbolcuyu acılar içinde yerde bırakmış, olay derbinin tansiyonunu bir anda yükseltmişti.
Çakmak atan taraftar gözaltına alındı
Maçın ardından başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, çakmağı atan kişinin M.G. isimli bir Fenerbahçe taraftarı olduğu belirlendi. İncelemelerin ardından polis ekipleri şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Olayın aydınlatılması için kritik önemde olan kamera kayıtlarının, saniye saniye taraftarın hareketlerini ortaya koyduğu öğrenildi.

Şüphelinin sabıkası kabarık çıktı
Gözaltına alınan M.G.’nin çok sayıda suç kaydı bulunduğu iddia edildi. Yetkililerin aktardığı bilgilere göre soruşturma, taraftarın bu eylemi “kendi inisiyatifiyle mi yoksa bir yönlendirme sonucu mu gerçekleştirdiği” yönünde genişletildi.
Maç güvenliği açısından büyük bir tehdit oluşturan bu olayın ardından, stadyum güvenlik önlemlerinin de yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.





