CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törende yaptığı konuşmada Erdal İnönü’nün Türk siyasetinde bıraktığı derin izleri hatırlattı.
“Allah dualarımızı kabul etsin. Burada olan herkes ondan çok şey öğrendi. Siyasette mizahın ve zekânın bir arada olabileceğini ondan öğrendik. Çok derin bir zekânın ürünü olan tespitleri yalın bir dille siyasete dahil etmenin, demokraside vaktinde ayrılabilmenin de erdem olduğunu bize o gösterdi,” ifadelerini kullandı.

Özel, İnönü ailesiyle dayanışmalarının sürdüğünü belirterek, “Bugün burada Sevinç Hanım’la birlikte olmak büyük bir onur. Ayrıca bu yıl kendisinin yakasında partimizin rozeti var. Partiye üye olması beni çok duygulandırdı. Bugün hem bir eş hem de bir partili olarak aramızda,” dedi.
Sevinç İnönü: “Umudumuzu asla kaybetmiyoruz”
Eşi Sevinç İnönü ise yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşadı.
“Teşekkür ederim, çok değerli sözleriniz. Zaten sizin izinizden gidiyoruz ve bütün umudumuz sizde. Halk Partisi adeta yeniden canlandı. İstanbul biraz perişan ama umudumuzu asla kaybetmiyoruz. Motivasyonumuz genel başkanımızdan geliyor, hepimiz canla başla çalışıyoruz,” dedi.
Anma törenine ayrıca Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Erdal İnönü’nün kabrine karanfiller bırakıldı.
 
             
             
             
                             
                             
                             
                





 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                             
                            