Haber/ Didar DEMİRCİ

Ege Bölgesi'nde PTT A.Ş bünyesinde çalışan taşeron işçilerin geçtiğimiz günlerde yapılan ihaleyle firması değişti. Yeni gelen Park Konak Şirketi PTT Sen’e bağlı 16 taşeron işçiyi sendikal faaliyet gösterdiği gerekçesiyle işten çıkardı. İşten çıkarma kararı alan şirkete tepki göstermek için İzmir Posta İşletim Merkezi binası önünde toplanan PTT Sen’e bağlı çalışanlar, konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi. PTT Sen Genel Mali Sekreteri Uğur Cengar, yıllardır PTT A.Ş bünyesinde çalışan taşeron işçilerin, yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak ve üretimde daha fazla istihdam sağlayabilmek adına PTT Sen’i kurduklarını vurgulayarak, “Ege Bölgesi’nde ihaleyi alan Park Konak Şirketi’nin sahibi, hayırsever iş insanı olarak bilinen Yavuz Çakır’ın bizzat şifai talimatıyla başta Genel Merkez yöneticilerimiz olmak üzere işten çıkarmalar başlamıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar çığ gibi büyüyen üyelerimizin sendika olarak, her zaman olduğu gibi bugün de yanlarındayız. Yavuz Çakır suç işlemektedir” dedi.

Yasalara göre sendikalaşmayı engellemenin suç olduğunu dile getiren Cengar, “Sendikalar ve Toplu Sözleşme Kanunun 24. Maddesi uyarınca Sendika yöneticiliği güvence altında sendika yöneticilerin iş akdi feshedilemez. İşveren içindeki arkadaşlara baskı yaparak, tehdit ederek, sendikalaşmaları işten atarak diğer arkadaşlara gözdağı vererek, engelleme girişimini basın yoluyla suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştu.

Görüşmeye hazırız

Tüm olumsuzluklara karşılık işverenle görüşmeye hazır olduklarını dile getiren Cengar, PTT A. Ş Genel Müdürü Hakan Gülten ve PTT A.Ş Yönetim Kurulu Ulaştırma Bakan Yardımcısı Enver İşkurt’a seslenerek, “Bu konuda sorumluluk alıp, bu hukuksuzluğa dur demelerini bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.