Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) üyeleri Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri 'Kadın Emeği' adlı etkinlikte bir araya geldi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK’e bağlı sendika temsilcileri ve çok sayıda işçi katıldı. Etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, kadınların işe alımda eşitsizliğe maruz kaldığını söyledi. Türkiye'de işsizliğin arttığını, çalışan kadınların ise yaşadığı emek sömürüsünün derinleştiğini dile getiren Çerkezoğlu, “DİSK olarak emek alanının giderek daha fazla kadınlaştığı bir dönemdeyiz. Kadının özgürleşme mücadelesinin her alanda yaşadığı baskıya karşı emek alanında mücadeleyi örgütleme ve büyütme kararlılığındayız. Kadınlar sendikalı, örgütlü, emek mücadelesi içinde olmadıkça özgürlük mücadelesinin bir ayağı eksik kalacaktır” dedi.

Kadınlar barışı kuracak güçte

Kadını önce eş ve anne olarak tanımlayan algıya, iş hayatındaki rolünün ikinci duruma düşmesine ve kadın emeğinin değersizleştirilmesine karşı mücadele edeceklerini ifade eden Çerkezoğlu, “Çalışma hayatındaki cinsiyet ayrımcılığı taşıyan politikalara karşı sendikalarımızla çalışma gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Türkiye'de hükümetinin demokrasiyi yok etmek istediğini dile getiren Çerkezoğlu, “Bir taraftan yaşamımıza sahip çıkarken, diğer taraftan bu ülkede demokrasinin kırıntısını bile istemeyen iktidara karşı mücadele edeceğiz. Kadınlara güveniyorum. Korunacak bir demokrasiden değil kurulacak bir demokrasiden söz ettiğimiz eşitliği, demokrasiyi, barışı yeniden kuracak olan kadınlardır” dedi. Genel-İş 2 Nolu Şube Kadın Komisyonu ise, 'Kadın, yaşam, özgürlük' sloganları ile sahneye çıktı. Genel-İş üyesi kadınlar, 'Sözde değil özde eşitlik istiyoruz. Kadın katliamına hayır' yazılı pankart açtı. Gecede, Genel-İş İzmir Kültür Daire Başkanlığı Baş Temsilcisi sanatçı Öznur Korkmaz şefliğinde, Genel-İş işçilerinden oluşan koro da sahne aldı.