İzmir’in yarım asırlık firması olan Velioğlu Ekmek ve Gıda Sanayi’nin kurucusu Nurettin Velioğlu’nun torunu Osman Zahid Velioğlu, 2017 yılında kurduğu AKWA Gıda İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. firmasıyla dikkatleri üzerine çekti. AKWA Gıda olarak İzmir’in Buca ilçesinde 3’üncü şubesini açan Zahid Velioğlu, “2017 yılının Ekim ayında AKWA Gıda İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. firmasını kurarak ticari hayatımızda yeni bir hikaye yazmaya başladık. AKWA'yı, köklerimizden bizlere miras kalan değer ve tecrübeler ışığında yeni ticari konjonktüre uygun yapıda tasarladık. Markamız yepyeni, genç bir marka olmasının yanı sıra genlerinde Velioğlu gibi 60 yıllık bir çınarın izlerini taşıyor. Bu gücün yansıması olarak hayata geçtiği ilk günden bugüne hızla büyüyen markamız yakın zamanda Buca'da 3. şubesini faaliyete geçirdi” dedi. Değişen tüketici alışkanlıkları ve gelişen dijital çağa ayak uydurmak amacıyla öncelikle internet satış sitesini faaliyete geçirdiklerini dile getiren Velioğlu, “81 ildeki vatandaşlarımıza aynı tazelikte en kısa sürede güvenilir çözüm ortaklarıyla ürünlerimizi ulaştırmaktayız” diye konuştu.

Doğal ürünler

Kuruyemiş, lokum, kahve, çikolata, baharat ve doğal ürünlerden oluşan ürün reyonlarının bulunduğunu söyleyen Velioğlu, “Doğal ürünler kısmımızda balık yağı ve şifalı bitkilerin sıvı ekstraktları, çeşitli natürel gıda takviyeleri yer alıyor. Bu konu üzerinde bilimsel makaleler ve yeni araştırmalar sonucunda oluşan gündemi yakından takip ediyoruz. Ürün tedarik ederken her ürünü en iyi olduğu yerden, işin ehlinden temin ediyoruz. Maliyeti ne kadar yüksek olursa olsun kar marjı gözetmeksizin en kaliteli ürüne ulaşıp müşterilerimize kaliteli ürün vermeyi kendimize ilke edindik” şeklinde konuştu.

İşin ehlinden en iyi lezzet

akwa gıda olarak müşterilerine sundukları ürünlerin arka planda nasıl üretildiği konusunda bilgi veren velioğlu, “geleneksel yöntemlerle kavrulan çerezlerimizi müşterilerimize taze olarak sunuyoruz. İşi ehline vermek çok önemli, bu da benim ailemden gelen bir alışkanlığım diyebiliriz. O sebeple her ürünü ehlinden temin ediyoruz. Satın almayı gıda mühendisimizle yaptığımızda kafamız çok rahat oluyor, çünkü mühendisimiz genç, sürekli güncellenen gıda kodeksine çok hakim” açıklamasını yaptı. Son olarak gelecek hedeflerini paylaşan Velioğlu, yeni dönemde güvenilir gıda anlayışını destekleyen organik ürünlere yer verdiklerini vurguladı.