Haber/ Sinan KESKİN

Otomotiv sektöründe dünya devi markalar için üretim yapan İnci Holding, teknolojinin hızıyla yarışan otomotiv sektöründeki değişime uygun adımlar atıyor. Akü ve jant fabrikalarına yeni yatırımlar yapan ve üretimi arttıran İnci Holding bir yandan da faaliyet gösterdiği sektörlerle ilgili girişim ekosistemiyle yakın temasta ilerliyor.

Üretim yüzde 65 arttı

2019’u değerlendirip 2020 vizyonlarını anlatan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “İnci Holding olarak üretimimizin yüzde 65’ini dünyada 100’ün üzerinde ülkeye ihraç ediyor, dünya devi ortaklarımızdan aldığımız güçle istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. Güney Amerika ve Afrika’da yeni pazarlara giriş yaptık. Japon ortaklığımızla büyüyen İnci GS Yuasa’nın üçüncü akü fabrikasını geçen yıl devreye aldık. Yeni fabrikamızla akü üretim kapasitemizi 5 milyon adetten 7 milyon adede çıkarttık. Yeni fabrikamızla Türkiye’de en yüksek kapasiteli akü üretimine sahip fabrika haline geldik. 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz ortaklığımızın ilk 5 yılı için belirlediğimiz toplam 250 milyon TL yatırım gerçekleştirme hedefimize daha dördüncü yılımızda ulaştık. 2020 yılı sonuna kadar ise 350 milyon TL’lik yatırıma ulaşmış olmayı planlıyoruz. İnci GS Yuasa’da bu kez hedefimizde, 2020 sonunda binek ve hafif ticari araç segmentinde pazar lideri olmak ve 2015 yılına göre 2021’de ihracatımızı 3 kat arttırmak var” dedi.

İş geliştirme stratejisi çerçevesinde mevcut faaliyet alanları dışındaki yatırım alanlarını belirlediklerini dile getiren Neşe Gök, “Yeni vizyonumuzla beraber yönümüzü geleceğe döndük. Bu gelecek projeksiyonu ile mevcut faaliyet alanlarımızla, yeni odak alanlarımızın girişim ekosistemi ile hangi noktalarda sinerji sağlayacağına çalıştık. 2020-2021’de bizi teknolojisiyle ileriye taşıyacak global ölçekli yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. Bunu gelişmelerle birlikte geçtiğimiz yıl stratejik yatırımcısı olarak hayata geçirdiğimiz Vinci Girişim Sermayesi ile mobilite, tedarik zinciri, enerji yönetimi/depolama ve Endüstri 4.0 alanlarında erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapma amacıyla çıktığımız yolda şimdiden üç yatırım gerçekleştirdik. Girişim ekosistemindeki yatırımlarımızı da arttırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Neşe Gök ile yola devam

Neşe Gök, dört yıl önce üçüncü kuşağın ilk temsilcisi olarak yönetim kurulu başkanlığını ikinci kuşaktan devraldığını hatırlatarak, görev süresinin 2024’e kadar uzatıldığını da açıkladı. 2020’de devretmek üzere yönetim kurulu başkanlığına getirilen Neşe Gök, yönetim kurulu kararıyla 2024’e kadar göreve devam edecek.