İzmir'de devreye giren tramvay sistemlerinin güzergahları üzerindeki semtlerde konut kira ve satış fiyatlarının yükseldiği saptandı.

AA muhabirinin gayrimenkul sektörü ile ilgili analitik bilgiler sunan REIDIN'in İzmir özelinde yaptığı gayrimenkul araştırmasından derlediği bilgilere göre, İzmir genelinde son 1 yılda konut satış fiyatları yüzde 18, son 2 yılda yüzde 35, son 5 yılda ise yüzde 82,5 oranında arttı.

Konut satış ve kiralama fiyatlarında son dönemde devreye giren Karşıyaka ve Konak tramvay hatlarının geçtiği güzergahlardaki artışlar dikkat çekti.

Araştırmaya göre, Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nden başlayıp Halkapınar Aktarma Merkezi'nde sonlanan Konak tramvay hattında, son 1 yılda en yüksek konut satış fiyat artışı yüzde 19,4 ile Güzelyalı Durağı'nda, kira artışı ise yüzde 17,5 ile Küçükyalı Durağı'nda yaşandı.

Karşıyaka Tramvay hattında da aynı dönemde konut satış fiyat artışı yüzde 26 ile Çevreyolu Durağı'nda, kira fiyatları artışı ise yüzde 25,8 ile Ataşehir Durağı'nda görüldü.

Konak, Karşıyaka'yı yakalayacak

REIDIN Üst Yöneticisi Kerim Alain Bertrand, tramvayın bir yıl önce hizmete girdiği Karşıyaka'daki artışların, henüz test seferleri yapılan Konak tramvay hattındaki artışları geride bıraktığına dikkat çekerek, "Buradan hareketle, Konak hattındaki fiyatların hızla artmaya devam edeceğini ve Karşıyaka hattındaki rakamları yakalayacağını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.