Ege Orman Vakfı’nın Pancar beldesinde hayata geçirdiği Zeytin ve Zeytinyağı Tesisleri’ndeki Sınav ve Belgelendirme Merkezi, zeytinyağı alanında sektöre yetişmiş ve nitelikli eleman kazandıracak.
Haber / Engin YAVUZ

Ege Orman Vakfı’nın Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ve 2 yıldır devam eden "Gıda Sektöründe Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması” ile ilgili projesinde son aşamaya gelindi. Pancar’daki Ege Orman Vakfı Zeytin ve Zeytinyağı Tesisleri’nde kurulan Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nde sektör temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Proje kapsamında zeytinyağı üretim operatörü, fermente üretim operatörü ve tadım uzmanları Ege Orman Vakfı Akademi’de yapılacak sınavın ardından sertifika almaya hak kazanacak. 2018 yılında faaliyete geçecek merkez sektöre kaliteli ve nitelikli binlerce eleman kazandıracak.
ege

HEDEF 5 BİN SERTİFİKA

Sektör temsilcileri ile Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nde bir araya gelen Ege Orman Vakfı yetkilileri proje hakkında bilgi vererek katılımcılara merkezi tanıttı. Projenin Koordinatörü Yasemen Bilgili projeyi tanıtırken şu bilgileri verdi: “Sınav ve belgelendirme yetkisi alabilmek için Mesleki Yeterlilik Kurumu’na başvuru yapılmış olup, 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde yetkilendirme denetimi gerçekleştirilecektir. 2018 yılından itibaren EOV AKADEMİ Mesleki Bilgi ve Beceri Sınav ve Belgelendirme Merkezi faaliyete geçecektir. Türkiye Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile Mart 2017 tarihinden itibaren referanslaşmıştır. Yani sınav merkezimizden alınacak belge Avrupa’da çalışacaklar içinde referans olacaktır.”
Bilgili, “Sektördeki insan kalitesini ve iş gücünü belgelendirmek için yola çıkılan proje ile 5 bin kişinin sertifika alması hedeflenirken, projeye 18-60 yaş arası herkes katılabilecek. Bu proje, aynı zamanda Ege Orman Vakfı çalışmalarının sürdürülebilirliğine de katkı yapmış olacak” diye konuştu.