Dünyanın üç büyük mermer fuarından biri olan MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın 24’üncü yılında toplam ağırlıkları 30 bin ton olan 1500 blok mermer sergilenecek. Fuarizmir’e 1250 tır, açılış gününe kadar blok taşıyacak.

İzmir’den dünyaya açılan ve alanında bir dünya markası olmayı başaran MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda geri sayım başladı. Hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 28 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek 24. MARBLE – Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında katılımcı, ziyaretçi, tanıtım ve etkinlik çalışmaları da tüm dünyada devam ediyor. Yeni taş örneklerinin tanıtımının yapıldığı, en yeni teknoloji ürünleri ile makinelerin sektör temsilcileriyle ilk kez buluştuğu MARBLE Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olarak organize edilecek.

1250 tırla gelecekler
Fuarizmir’de sergilenen blok mermer sayısı geçen yıla göre büyük bir artış gösterecek. Ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 1500’e yakın blok, fuarizmir’de sergilenecek. Geçen yıl bu sayı 986’da kalmıştı. Yaklaşık 30 bin ton ağırlığında blok mermer fuarizmir’e 1250 tırla taşınacak. Fuar öncesinde tırlar, fuarizmir’de uzun konvoylar oluştururken, blokların sergileme alanı ise 5169 metrekareden 7 bin metrekareye yükseldi. C Holü’nün dış kısmından başlayarak D Holü’nün açık otoparkının bir bölümüne kadar bloklar profesyonellere sunulacak. Sektör profesyonelleri blokları inceleyerek ticari anlaşmalar yapma olanağına sahip olacak.

İlk blok 15 Mart’ta geldi
Fuarizmir, ilk bloku 15 Mart tarihinde karşıladı. 28 Mart tarihine kadar Türkiye’nin dört bir yanından tırlar İzmir’e blok mermer taşıyacak. Açılışa kadar tüm blokların yerleştirileceği hummalı bir çalışma gerçekleşecek. Fuarizmir’de stant alanları da kurulmaya başlarken, makineler de yerleştirilmeye başlanacak.

Şener: Ulaşım sirkülasyonu hızlandı
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Gül Şener, “Geçen sene 986 adet blok alanımıza inmişti. Bu yıl 1500 blok bekliyoruz. Katılımcılarımız Türkiye’nin bütün coğrafyasındaki taşlarını MARBLE’da sergilemek için çok büyük bir çaba sarf ettiler. Sadece blok için yaklaşık 1250 tır fuarizmir’e girecek. Blok taşımak için ulaşım sektöründeki aktiviteyi gözünüzün önüne getirin. Bir de fuar stantlarının kurulması için kamyonları, ticari araçları, binek araçları, kamyonetleri hesaplarsanız burada çok ciddi araç sirkülasyonu var” ” dedi.

Geçtiğimiz yıl MARBLE
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan MARBLE, geçtiğimiz yıl 22-25 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Fuara yerli ziyaretçilerle birlikte 104 ülkeden 50 bin 218 ziyaretçi geldi. Doğal taştan, sektörde kullanılan iş makinelerine kadar tüm doğal taş sektörünü kucaklayan 23. MARBLE, katılımcıları arasına Lübnan, İsviçre, Vietnam ve Avusturya’yı da ekledi. 30 ülkeden ve 48 ilden gelen katılımcıların yer aldığı fuar, yabancı katılımcı sayısını 193’ten 213’e çıkardı. Fuarda toplam 1109 katılımcı stant açtı.