Ege Finans Derneği’nin her ay düzenlediği “Finans Tadında Sohbetler” toplantısının bu ayki konusu Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmek için atılacak adımlar oldu. Bankacı ve Yönetim Danışmanı Kemal Semerciler’in konuk konuşmacı olduğu toplantı İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Kemal Semerciler, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizden ancak uygun adımların atılmasıyla çıkılabileceğini vurguladı.

Yeni projeler yolda

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ege Finans Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Ocak, derneklerinin her geçen gün faaliyet alanının genişlediğini ve çeşitlendiğini söyledi. Ocak, “Derneğimizin üye sayısı her geçen gün artıyor. Dernek olarak gelecekte ekonomik alanda daha etkin hale gelmek için yeni projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

Tedbirler taviz verilmeden uygulanmalı

Ekonomide yaşanan sorunlarla ilgili sunum yapan Kemal Semerciler ise ülkemizin daha önce yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinerek, bu krizin üstesinden de gelinebileceğini kaydetti. Yaşadığımız ekonomik sorunların tanımlanmamış bir kriz olduğuna dikkat çeken Semerciler, “Ekonomik çalkantıdan uygun adımlarla kurtulabiliriz. Bu sıkıntıya sebep olan etmenleri görüp bu etmenlere göre yöntem uyguladığımız zaman bu kriz ortamı da ortadan kalkacaktır. Son dönem verileri ve öncü göstergeler ekonomide sert bir yavaşlama veya durgunluk ihtimalini ifade ediyor. Dolarize olmuş bir ekonomiyiz. Dolardaki en ufak bir artma fiyatların artmasına neden oluyor. Türkiye uygun ekonomi politikasıyla hareket etmediği sürece geçmiş dönemde atılan adımlar bir hiç olacaktır. O nedenle krizden çıkış için gerekli tüm tedbirlerin hiçbir taviz verilmeden uygulanması gerekiyor” diye konuştu.