Haber/ Murat ERVİN

İZTO’nun son 4.5 yılın son meclis toplantısı gerilimle son buldu. Toplantıda söz isteyip kürsüye çıkan 78. Temizlik Faaliyetleri Grubu Meslek Meclis üyesi Hikmet Çelik, seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmadığını iddia ederek, “Önümüzdeki hafta seçim var ve herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Fakat şunu da söylemek istiyorum ki komitemizle demokratik bir ortamdan uzakta bir yaklaşım sergilendi. Ben de bu denemle adaylık çalışmalarından çekiliyorum” dedi.

‘GELİP AÇIKLA’

Çelik’in ardından kürsüye gelen Mahmut Özgener ise Çelik’e sert yanıt verdi. Özgener, “Hikmet Çelik arkadaşımız konuştu ama konuşmasını yarım bıraktı keşke bırakmasaydı. 4.5 yıldır beraberiz benimle hemfikir olana da olmayana da saygı duyarım ama demokratikliğimi sorgulayana da cevabını veririm. Kendisi bende randevu istedi; gelsin kürsüde açıklasın ne dediğini benim de demokratik olmayan ne hareketlerde bulunduğumu gelip açıklasın. Kendisi benden randevu istedi ben de yanımda bir şahitle kabul ettim. Ziyarette ben kendisiyle çalışmak istemediğimi nedenleriyle anlattım. ‘Ben aday olurum’  deyince de “Ben veya başka birisi aday olma demez; hayırlısı olsun’ dedim” ifadelerini kullandı.

‘ÇEKİLME; SEÇİME GİR’

‘Madem benden bunca yıldır şikayetin vardı niye bugüne kadar söylemedin?’ diyerek Çelik’e yüklenen Özgener, “Birgün randevu istedin de vermedim mi? Ne şikayetin varsa gel söyle. Seçime gir ve seçilmiş olarak Meclis’e gel, aday olmamazlık yapma. Senin gittiğin arkadaşlar sana yalan söylüyor. İnşallah seçilirsen ve meclise öyle gelirsin” dedi. Özgener ile Çelik’in toplantı sonrası bir kez daha görüşeceği ve yaşanan sorunu konuşacakları öğrenildi.