Dünyanın en büyük üç mermer fuarından biri olan MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarın da geri sayım başladı. Bu yıl 28-31 Mart tarihleri arasında fuarda sergilenecek blokların ilk bölümü, tırlarla fuar İzmir'e geldi

İzmir'de MARBLE Heyacanı Başladı


Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı için katılımcı ve ziyaretçi çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, fuar İzmir’de de heyecan başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 28 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda, dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerin merakla beklediği blokların ilk partisi fuar İzmir’e indi. Fuar düzenlendiği tarihlerde kent ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

1500 blok sergilenecek


İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Gül Şener konulu ile ilgili Fuar İzmir'de düzenlediği basın toplantısında Geçtiğimiz yıl 986 olan blok sayısı, bu yıl bin 500’e yaklaştığını Başta Afyon, Denizli, Burdur, Sivas, Elazığ, Bilecik, Marmara Bölgesi ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelecek olan tonlarca ağırlıktaki bloklar, fuarın açılacağı 28 Mart tarihine kadar parti parti gelmeye devam edeceğini belirterek" . Toplam ağırlığı 30 bin tonu bulan bloklar, 4 gün boyunca fuarizmir’de ziyaretçilerle buluşacak. “Oniks’ten, ‘Burdur beji’ne, ‘emprador’dan, ‘Elazığvişne’ye, ‘Kemalpaşa Beyazı’ndan, Denizli ‘traverten’e kadar ülkemizin eşsiz doğaltaş örnekleri fuar süresince sergilenecek. Toplam 7 bin metrekare alan kaplayacak olan bloklar, C Holü’nün arka bölümü, açık sergi alanı ile D Holü’nün yanında bulunan otopark alanına kadar yayılacak. Sektör profesyonelleri blokları inceleyerek ticari anlaşmalar yapma olanağına sahip olacak.

dogaltas

MARBLE büyüyor


Şener 1998 yılından bu yana Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) üyesi olan MARBLE’da bu yıl da büyük bir artış yaşandığını belirterek" Geçtiğimiz yıl 139 bin metrekarelik alanda düzenlene fuar, bu yıl 150 bin metrekare alanda gerçekleşecek. A, B ve C Holü’nün bir bölümünde firmalar doğaltaş çeşitleri sergileyecek, yine C Holü’nün arka bölümü ise Uluslararası Katılım Alanı olacak. D Holü’nde makine sarf malzemeleri, açık alanlarda ise makineler yer alacak. Stant alanı 57 bin 51 metrekare olacak. Afganistan, Çin, Hindistan, İran ve Brezilya milli katılım sağlayacak. Ülkeler kendilerine has doğaltaş çeşitlerini, C Holü’nde ayrılan özel bölümde sergileyecek. Geçtiğimiz yıl bin 109 olan katılımcı sayısında da bu yıl artış yaşandı. Katılımcı sayısı, bin 143 oldu. 213 olan yabancı katılımcı sayısı 220 olurken, yerli firma sayısı ise 896’dan 923’e yükseldi. Fuar’a geçen yıl 30 ülkeden katılım olurken bu yıl sayı 34’e çıktı"dedi.

20 yıldır UFI üyesi


Şener, 1998 yılından bu yana Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) üyesi olan MARBLE, sektörde kullanılan iş makineleri ve teknolojisine de ev sahipliği yapacağını belirterek" Türkiye’nin ikinci büyük limanı olan İzmir Limanı’na, maden ocakları ve bağlantı yollarına yakın olması nedeniyle ulaşımın bir hayli kolay olduğu MARBLE Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olarak organize edilecek"dedi.

Geçtiğimiz yıl MARBLE


Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan MARBLE, geçtiğimiz yıl 22-25 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Fuara yerli ziyaretçilerle birlikte 104 ülkeden 50 bin 218 ziyaretçi geldi. Doğal taştan, sektörde kullanılan iş makinelerine kadar tüm doğal taş sektörünü kucaklayan 23. MARBLE, katılımcıları arasına Lübnan, İsviçre, Vietnam ve Avusturya’yı da ekledi. 30 ülkeden ve 48 ilden gelen katılımcıların yer aldığı fuar, yabancı katılımcı sayısını 193’ten 213’e çıkardı. Fuarda toplam 1109 katılımcı stant açtı.