Haber / Murat ERVİN

Temmuzdan bu yana 2 kattan fazla artan un fiyatları nedeniyle İzmir'deki fırınlar perşembe gününden itibaren kent genelinde 230 gram ekmeği 2.5 TL'den satacak.

Döviz fiyatlarının yükselmesi nedeniyle yurt dışından aldığımız unun zamlanması garibanın en temel gıda ihtiyacı olan ekmeği de yuttu. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır buğday üretiminin düşmesi, ithal buğday fiyatlarının artması ve bu artışın un fiyatlarına da yansımasıyla İzmir'de perşembe gününden itibaren 230 gram ekmeğin 2.5 TL'den satılacağını belirtti.

ÇARŞAMBA OYLANACAK

Kasım ayı başında zam konusunun gündeme geldiğini belirten Sağır, “Fiyatlarda bir iyileştirme yapılması gerekiyordu. İZTO'da kasım ayı başında yaptığımız toplantıda 230 gram ekmeğin 2.5 TL olması gerektiğini belirttik. Yarın akşamki Meclis toplantısında 230 gram ekmeğin 2.5 liradan satılması konusu ele alınıp oylanacak. Oylamanın ardından perşembeden itibaren İzmir genelinde ekmek 2.5 liradan satılacak” diye konuştu. Temmuz'da 50 kiloluk un çuvalının 155 lirayken bugün 300 lirayı geçtiğini aktaran Sağır, “Yani en az 2 katlık bir artış oldu. Ama biz bunu ekmeğe yansıtmıyoruz. 2.5 lira olduğunda bile ancak günü kurtarmış olacağız” ifadelerini kullandı. Dövizdeki artışın sürmesi halinde ekmeğe yeni zamların gelmesi bekleniyor