İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), kuruluşunun 10'uncu yıl dönümünü bir otelde düzenlenen gece ile kutladı. Aegean Band'in sahne aldığı gecede, Gülence Projesi kapsamında kız öğrencilerin eğitimi için kaynak da toplandı.

Başkan Huriye Serter ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğini üstlendiği geceye çeşitli dernek temsilcileri ve konuklar katıldı. İZİKAD'ın hayata geçirdiği Gülence Projesi kapsamında satışa çıkarılan 'Gülenceler', konuklar tarafından satın alınarak kız öğrencilerin eğitimi için destek sağlandı. Yapılan çekilişlerle çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, katılımcılara teşekkür ederek İZİKAD'ın 10 yılda hayata geçirdiği projeleri anlattı. Düzenledikleri birçok sosyal faaliyetle İZİKAD'ın özellikle kadınlar için fark yarattıklarını ifade eden Serter, İzmir İş Kadınları Derneği olarak kadınların iş hayatında daha aktif rol alması için birçok proje ürettiklerini söyledi. Hayata geçirdikleri projelerle gerek iş hayatında olan gerek yeni bir iş kurmak isteyen kadınlara destek olduklarını belirten Serter, "İZİKAD olarak kadınların hem iş hayatında hem de toplumda hak ettiği konumda bulunması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle ve ziyaretlerle yaptığımız projeleri duyurmaya, gerekli destekleri sağlamaya devam edeceğiz. Geriye dönüp baktığımızda İZİKAD olarak 10 yılı geride bırakırken yaptığımız her iş ve dokunduğumuz her hayat için çok gurur duyduğumuzu ifade etmeliyim. Sadece iş hayatındaki kadınlar için değil, henüz öğrenim aşamasındaki arkadaşlarımızın eğitimleri için burs sağlamak adına hayata geçirdiğimiz Gülence Projesi gibi sosyal faaliyetlerde de yer almayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte hem var olan projelerimize devam edeceğiz hem de yepyeni projeler ve işbirlikleriyle adımızı daha fazla duyuracağız" dedi.