Haber/Didar DEMİRCİ
İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) kurumları arasında yer aldığı Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.'nin (ELİDAŞ) ek tesisleri Selçuk Belevi'de düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTB'nin bu alanda öncü kurumlardan biri olduğunu söyleyerek, “ELİDAŞ, elde ettiği başarılara yeni yatırımlarla devam ediyor. İTB adeta 'proje fabrikası' gibi çalışıyor. Hayata geçirdiği projelerle de iftihar ediyorum” dedi. 

'TARIMDA ÜS OLABİLİRİZ'
İTB Başkanı Işınsu Kestelli ise hedeflerinin; tarım piyasalarının etkinliğini artırarak gelişmiş bir kent piyasasına sahip olan bir ülke haline gelmek olduğunun altını çizdi. Kestelli, “Tarım ve gıdanın öneminin artığı bu devirde gelişmiş bir tarım piyasasıyla, coğrafi konum avantajını kullanarak kentimiz ve ülkemiz tarımda merkez üst haline gelebilir” ifadelerini kullandı. ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz de, “Tesis kapasitemiz son 5-6 yıldır kasım ayı sonu gelmeden tam doluluğa ulaşıyordu. Bu açıdan yatırım kararı alarak, kapasitemizi ikiye katlamak artık sektör için önemli hale gelmişti” diye konuştu. 



İZMİR TAM KADRO
Törene; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İTB Başkanı Işınsu Kestelli, EİB Başkanı Jak Eskinazi, ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu katıldı.