Yoğun ilginin olduğu seçimlerde kazanan taraf olan Mustafa Aslan yaptığı teşekkür konuşmasında, duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İzmir iş dünyasının merakla beklediği Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) genel kurulunun sonuçları belli oldu. Derneğin 15. dönem yönetim, denetim, danışma kurulu ile haysiyet divanının seçildiği olağan genel kurulda, 352 üye oy kullanarak %92.63 oranla EGİAD tarihinin en yüksek katılım oranı gerçekleştirmiş oldu.

EGİAD isminin açılımı Ege Genç İş İnsanları Olarak Değişti

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD)'ın Olağan Genel Kurulu bu sabah 10.00’da geniş bir katılımla başladı. 380 aktif üyesi bulunan derneğin genel kuruluna iş dünyası temsilcileri de katılım gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve İZİKAD İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Huriye Serter’de Genel Kurul’da her iki adaya destek olmak için hazır bulundu. Divan Heyeti Başkanlığı’nı Bülent Şenocak, Başkan Vekilliğini Ahu Salgar, Katip üyelikleri Yonca Güngör, M.N. Okan Özaydın, Halit Çim yaptı. Derneğin 15. dönem yönetim, denetim, danışma kurulu ile haysiyet divanının seçileceği genel kurulda, tüzük değişikliğine de gidilerek Ege Genç İşadamları Derneği ismi, kadın erkek eşitliği ve cinsiyetsiz bir yaklaşımla Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak değiştirildi.

14.Dönemde 256 Faaliyet Genel Kurul’da ilk açılış konuşmasını yapan 14. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter oldu. İlter 2016 – 2018 dönemine ilişkin ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. 14. Yönetim döneminde 256 faaliyet gerçekleştirdiklerini dile getiren İlter, EGİAD’ın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nun 8.55’ten 9.21’e yükseltilerek derneğin kurumsallaşmasında önemli bir başarı yakalandığına dikkat çekti. Uluslararası ilişkiler düzeyinde 32 etkinlik gerçekleştirildiğini kaydeden EGİAD Başkanı İlter, yönetim dönemi boyunca ekonomi, yönetim ve iş dünyasına yönelik çok sayıda toplantı ile Endüstri 4.0 konusunda birçok farkındalık etkinliği gerçekleştirildiğini belirtti. Ege Bölgesi ve İzmir’in ilk akredite Melek Yatırım Ağı EGİAD Melekleri’nin 12 melek yatırımcı – girişimci buluşması ile 5 yatırım ve 550 girişim değerlemesinde bulunduğuna vurgu yaptı. Tarihi alan Kemeraltı’nda bulunan tarihi Portekiz Sinegogu’nun restore edilerek EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi olarak hizmete açıldığını bildiren Aydın Buğra İlter, projenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan ve maddi manevi destekte bulunan kurum ve kişilere de teşekkür etti. İlter konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şunu unutmamak gerekir ki, bağımsız ve gönüllü bir iş dünyası örgütü olarak EGİAD sahip olduğu başarı ve repütasyonu, cemiyet hayatı veya sair aktiviteler ile değil, iş dünyasına yönelik konumlandırma, genç liderler yetiştirmeye odaklı yaptığı çalışmalar, bu bağlamda içerik geliştirme, iletişim kurma ve işbirlikleri oluşturma konusundaki başarısı ile elde etmiştir. İnsiyatif alan ve aday olan iki ekibin de EGİAD’ın temel değerleri ve konumlandırmasına uygun olarak çalışmalar yapmak üzere yola çıktığına ilişkin şüphemiz yoktur. Ayrıca EGİAD’ın her seçimli genel kurulu sonrasında olduğu gibi bugün yapacağımız genel kurul sonrasında da tüm adayların kenetlenerek çalışmalara birlikte devam edeceğine olan inancım tamdır.”

Genel Kurul, EGİAD Yönetimine Aday olan Mustafa Aslan ve Mahir Kaplan’ın konuşmasıyla sürdü. İlk konuşmayı yapan Mustafa Aslan oldu. EGİAD 30 Takımının Başkan Adayı Mustafa Aslan, sonuç ne olursa olsun kazananın EGİAD olacağını belirterek konuşmasına başladı. Projelerini aktaran Aslan şöyle konuştu: “EGİAD’ın yeni yönetimine adayım. EGİAD’da seçimler her zaman EGİAD’ın lehine sonuçlanır. Seçim var diye hiçbir zaman kimseye menfaat teklif etmeyiz. Her iki aday gruba da minnetlerimizi sunuyoruz. EGİAD’a katkı sağlayan siz değerli arkadaşlarımızı kim kenara koyabilir. Sizin şevkiniz EGİAD’ı geleceğe taşıyacaktır. 8 yıl önce üyesi olduğum derneğimizde her zaman aktif olarak çalıştım. Aldıkça verdiğim, verdikçe aldığım bir platform oldu. Gerçekten EGİAD için çalıştığında liyakat oluşuyor. EGİAD’ı yönetmenin liyakatı nasıl olur, siz bugün buna karar vereceksiniz. Derneğimizin önceliği önce üyelerimiz ve sonra bölgemizin karlılığıdır. EGİAD özünde liderler yetiştiren bir kurumdur. Topluma hizmet sorumluluğu ve liderler yetiştirmek önemli misyonlarındandır. EGİAD’ın gelişimi için oylarınızı ve teveccühünüzü bekliyoruz. Şüphesiz bugün

EGİAD kazanacak

Ardından kürsüde konuşma yapan EGİAD 15 Takımının Başkan Adayı Mahir Kaplan oldu. Kaplan, EGİAD’ın gerçekleştirdiği projeler ve vizyonun herkesin gururu olduğunu ifade etti. 7 makro projesini de aktaran Kaplan şöyle konuştu: “Yola çıktığımız günden itibaren EGİAD Hepimizin sloganı rehberimiz oldu. Birlikte üreteceğimiz projelerle lider olmaya, katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Çalışma grupları ve komisyonlarla süregelen birçok projeyi devam ettireceğiz. Geliştireceğimiz lider projelerle iz bırakmak istiyoruz. Göreve geleceğimiz ilk günden itibaren EGİAD misyon ve vizyonuna bağlı kalacağımıza, EGİAD haklarını koruyacağımıza, başarı çıtamızı yükseltip üyelerimizin derdini dert edineceğimize, katma değerli projeler üreteceğimize, hayvan haklarını koruyacağımıza, kadın ve çocuk istismarına karşı duracağımıza, devletimizin ve milletimizin yanında olacağımıza söz veriyorum. Sonuç ne olursa olsun birlikte olmaya geldik. Kaybedenin olmadığı seçimde kazanan EGİAD olacak. EGİAD Hepimizin, Hepimiz EGİAD’ız.”

Yeni Başkan Aslan’dan Kucaklayıcı Konuşma

Genel kurula katılan, 352 üyeden 204’nün oyunu alan Mustafa Aslan ile birlikte EGİAD'ın39;da 15. dönem başlamış oldu. İki yıl boyunca, 2021 Ocak ayına kadar, görevde kalacak olan ekibi, yoğun bir ekonomi

gündemi bekliyor. Yüksek katılımın olduğu seçimlerin ardından teşekkür konuşması, yapmak için kürsüye gelen Mustafa Aslan, üyelerinin verdiği desteğe ve güvene teşekkür etti. Rekabetçi ama adil bir anlayışla güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini dile getiren 15. Dönem Başkanı Mustafa Aslan, kucaklayıcı bir yaklaşımla çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. Aslan, “Seçim geride kaldı. Aday sürecinde yer alan herkes arkadaşımızdır. Ortak projelerde birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu dönemde uzun soluklu iddialı, beklentileri karşılamaya dönük projelere yer vereceğiz. Her tarz projeye ve yeniliğe açığız. Gerek bütçe, gerekse üyelerin ekonomik göstergeleriyle, Türkiye’nin en güçlü genç iş insanları derneklerinden biriyiz. Ayrıca, İzmir’de en çok ses getiren kurumlarının başında gelmekteyiz. 650’yi aşkın üyemiz ve üye profilimizde yer alan yüzde 20’ye iş kadınımızla, EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak değişen ismimizle, dinamik gençliğimizin ve iş dünyasının sesi olmayadevam edeceğiz. Yeni dönemde ben üyelerimizin vereceği destekle bu gücün daha da artacağına inanıyorum. EGİAD bu seçimlerde demokrasinin beşiği olduğunu göstermiştir. Bu seçim süreci EGİAD'a güç katmıştır. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.