Temelleri İzmir’de atılan, kendi sektöründeki üretim ve ihracat rakamları ile Türkiye’nin ilk üç firması arasında yer alan Bambi Yatak’ın Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, İzmir’de düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Firmanın global markaya dönüş hikayesi ve 2022 hedefleri hakkında bilgi veren Gökmen, iç piyasada yüzde 40, ihracat tarafında ise minimum yüzde 50 büyümeyi amaçladıklarını söyledi.

100'DEN 70 BİNE
İzmir Karabağlar’da 100 metrekarelik bir atölyede ticaret hayatına başlayıp, bugün 70 bin metrekarelik dev bir tesis haline geldiklerini söyleyen Gökmen, “Torbalı’da bin kişiye istihdam sağlayan, günlük 3 bin yatak üreten, dünyanın her bir noktasına, özel, nitelikli ürünlerini, ‘Türkler de yapabiliyor’ dedikleri ürünleri yapan, kendini kanıtlayan ispat eden bir firmanın temsilcileri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bambi Yatak an itibariyle Türkiye’nin 81 ilinde 600 farklı noktada hizmet vermekte. 20 farklı ülkede de 200 farklı satış noktasıyla, global marka olma yolunda da emin adımlarla ilerlemekteyiz. Tabi ki yolumuz çok meşakkatli zor bir yolculuktu ama biz her gün öğreniyoruz, her gün gelişiyoruz. Biz dünyaya Ege’den hakim olmak istiyoruz. O yüzden Ege’den daha gür bir sesle, sesimizi daha fazla çıkarmak istiyoruz” dedi.

'TEK AMAÇ PARA DEĞİL'

Kendi sektörlerinde şampiyonlar ligine çıkmanın zor olduğuna vurgu yapan Gökmen, “Ama biz bu basamakları çok hızlı kat ettik çünkü kimsenin yapmadığını yapmaya çalıştık ve yaptık. Kimsenin söylemediğini söylemeye çalıştık ve söyledik. Tüm ekibimizin tek derdi insanların uyku konforunu üst seviyeye çıkarmak. Sadece ürün satıp para kazanmak değil, uyku konforu ya da kaliteli yatak deyince Bambi’yi akıllara getirebilecek bir iş yapmak istedik” diye konuştu.

KUMDAN YATAK
Bambi Yatak’ın dünyada birçok ilki gerçekleştirdiğini dile getiren Gökmen, “Dünyada ilk defa kumlu yatağı yaptık. İlk defa bor mineralini yatağa entegre eden ve alerjileri yüzde 100’e yakın yok eden bir firmayız. Ekvator bölgesinden kapok bitkisini keşfedip, bunu yatağa entegre ederek, kaliteli uyku konforunu yükseklere taşımak isteyen ve bunu çok fazlasıyla başaran, ürün gamıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük bir taleple karşılaşan bir firmayız” ifadelerini kullandı.

'700 MAĞAZAYA ULAŞACAĞIZ'
Bambi Yatak olarak her yıl minimum yüzde 50 büyüme hedefiyle yola çıktıklarını ve bu hedeflerini fazlasıyla başardıklarını söyleyen Gökmen şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl iç piyasada yüzde 40 büyüme, ihracat tarafında da yüzde 60’lık büyümeyle, hedeflerimizin önünde ilerledik. Bu sene de aynı şekilde yüzde 40’lık büyüme hedefimiz. İhracat tarafında da minimum yüzde 50 büyümeyi hedefliyoruz. Haftada 6 mağaza açıyoruz. 2022 yılını da 700 mağazayla kapatmayı hedefliyoruz. Hedef en sevdiğimiz kelimedir, onu geçmeyi daha da çok seviyoruz.”