İZMİR'de sünnet kıyafetleri, gelinlik ve çeyiz eşyaları satanlar başta olmak üzere düğün sektörü içinde yer alan işletmeler geçmiş yılları mumla arıyor.

Satıcıların en yoğun olduğu tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda sünnet kıyafetleri, gelinlik ve çeyiz eşyaları satan dükkanların bulunduğu sokaklar eski hareketli günlerini özlüyor. Çarşıdaki sünnet giyim satıcılarından olan Yiğit firmasının sahibi Şemsettin Altınküpü, geçen yılın çok zor geçtiğini belirterek, "Biz bu yıl o kötü geçen yılı yakalamaya çalışıyoruz. Referandum sonrası da hiçbir kıpırdama yok. Zaten bizim iki aylık bir haraketli dönemimiz oluyor. Ama mayısta da umduğumuzu bulamadık" dedi.

Sünnet giysilerinde kullanılan tüy, boncuk, kumaş ve astar gibi malzemelerin dolara endeksli ve ithal ürünler oluduğunu söyleyen Altınküpü, "İki yıldır zarara rağmen zam da yapamıyoruz. Çarşının lokomotifi gelinlikçi, çeyizci ve bizim sektör, hiçbirimiz umduğumuz işi yapamıyoruz. Vatandaşın alım gücü azaldı, düğün yapacak gücü kalmadı. Sünnet giysilerinin fiyatları 300 TL ile 600 TL arasında değişiyor. Şehzade, padişah modelleri daha çok tercih ediliyor" diye konuştu.