TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu yeni başkanını seçti. İzmir Ticaret Borsası'nda (İTB) gerçekleştirilen seçime, Kurulun 17 kişiden oluşan İcra Komitesi üyelerinin 15'i seçime katıldı. İcra Kurulu üyesi olan Zeynep Şebnem Korkut ve Nur Küçükyılmaz'ın mazeretleri nedeniyle katılamadığı seçimde, İcra Kurulu üyeleri; İzmir Ticaret Borsası'ndan Zeliha Jale Toprak, Işıl Nişli, Ayşe Korkmaz, İlhan Zincircioğlu, Dr. Pınar Nacak, İzmir Ticaret Odası'ndan Aysel Öztezel, Jülide Hergül, Saniye Fıçı, Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan Hatice İhsan Özduran, Aliağa Ticaret Odası'ndan Zeynep Öner, Bergama Ticaret Odası'ndan Seçkin Bakan, Selçuk Ticaret Odası'ndan Berru Akbıyık, Tire Ticaret Odası'ndan Saadet Şengök, Torbalı Ticaret Odası'ndan Gülesin Boyacıoğlu, Ödemiş Ticaret Odası'ndan Nezihe Uzunkol oy kullandı. Oyların tamamını alan Aysel Öztezel başkanlığa seçilirken, Zeynep Öner başkan yardımcısı oldu.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, son yıllarda kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaların önem kazandığına dikkati çekerek özellikle kadın girişimci sayısını artırmak ve kadın girişimcileri daha donanımlı hale getirmek amacı ile önemli projelere imza atıldığını söyledi. Kestelli, "Ancak asıl önemli olan, bu program ve projelerin sürekliliğinin sağlanarak, bütüncül bir bakışla devam ettirilmesi ve toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesinin sağlanmasıdır. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun önderliğinde hayata geçen Kadın Girişimciler Kurullarının da, girişimcilik hayatına ilk adımlarını atacak kadınlara öncülük ederek, yol göstererek, iş hayatına daha fazla katılımlarını sağlayan projeler üreterek çok ciddi bir boşluğu doldurduğu yadsınamaz bir gerçek" dedi.

İcra Kurulu üyeleri ve yeniden başkanlığa seçilen Aysel Öztezel'i kutlayan Kestelli, "Yeni dönemde TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu çatısı altında tüm üyelerimizin daha etkin ve aktif şekilde çalışmalarını yürüteceğine, Türkiye'de model oluşturacak projelerin hayata geçirileceğini ümit ediyor, hem koordinatör Borsa Başkanı, hem de bir kadın olarak tüm gücümle desteğe hazır olduğumu vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanlığı'na seçilen Aysel Öztezel, model olabilmek için kadınlara yönelik birçok oluşumda yer aldığını belirterek, "Belirli birikimleri kazanmış biri olarak bu oluşumu da çok sevdim. Dört senedir çok iyi ilişkiler kurduk, yol aldık. İkinci dönemimizde de bu yolu devam ettirmeye ve ileri götürmeye yönelik çalışmalarımız olacak. Verdiğiniz güç ve destek için teşekkür ederim. Bu sıcak ortamda güzel şeyler çıkacağına inanıyorum. Ticarete bereket, kadınlarla gelecek" diye konuştu.

TOBB İzmir KGK'nda İTB adına yeni dönemde doğal üye statüsünde görev alacak olan İTB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zincircioğlu, "Bu dönem, İzmir'de kadın girişimciliğinin gelişimine önemli katkılar sağlayacak bu oluşumda, bir erkek olarak görev almak, katkı sağlamak benim için de hiç kuşkusuz önemli ve yararlı bir tecrübe olacak. Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimcilik gücü geliştirildikçe ve potansiyelleri açığa çıkarıldıkça ülkemizi bir üst gelişmişlik seviyesine onların taşıyacağına inanıyorum. Bu nedenle, bu konu bana göre sadece kadınların konusu değil toplumsal bir konudur. Ve stratejik bir öneme sahiptir" dedi. DHA