İZMİR'de, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi ay yıldızlı ve üzerinde Atatürk resmi bulunan tişörtlerin imalatı arttı.


Üzerinde ay yıldız ve Atatürk resmi bulunan tişörtlere ilgi her geçen gün artıyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da atölyeler, ağırlıklı olarak, ay yıldızlı, beyaz, kırmızı ve siyah renkli, Atatürk baskılı tişörtler üretiyor. Bu tişörtler sadece Türkiye'de değil yurt dışında da ilgi görüyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kala ilgi daha da arttı.

Kemeraltı Çarşısı'nda çocuk yaşlarda çıraklık yaparak çalışmaya başlayan Yasin Özmen, şimdi istihdam sağladığı işyerinde, satın aldığı tekstil baskı makineleri ile Atütürk resimli tişörtler üretiyor. Talebin en çok milli bayramlar öncesi arttığını, sadece okullardan değil yurt dışından da sipariş verenlerin olduğunu anlatan Özmen, bazılarının da işyerine gelerek satın aldığını söyledi. Avrupa'da Türklerin yoğun yaşadığı başta Almanya olmak üzere Hollanda'ya hatta Kuzey Avrupa ülkeleriden Norveçe bile baskılı Atatürk tişörtü gönderdiğini belirten Özmen, "Atatürk sevgisi tüm dünyaya yayılmış. 19 Mayıs öncesi okullardan da yoğun talep gelmeye başladı. Piyasalardaki durgunlukları Ata'mızla olan ilgi sevgi ile aşıyoruz" dedi.