Bin iki yüz farklı ürünü ortalama 10 dakikada kullanıcılarına ulaştıran, İstanbul'da 110 depo ve yaklaşık 2 bin kurye ile büyümesini sürdüren Getir, İstanbul’un ardından şimdi de İzmir’de hizmet vermeye başladı. Getir; Mavişehir, Bostanlı, Karşıyaka, Bornova, Kordon, Karabağlar, Buca, Güzelyalı ve Balçova’da olmak üzere 9 dağıtım merkezi ve 65 motosikletli kuryesi ile artık İzmirlilere de “getir”iyor.

Getir’i kurarken amaçlarının, kullanıcıların acil ihtiyaçlarında yanlarında olabilmek olduğunu ifade eden Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, “Getir sisteminin tasarımı ve hızı sayesinde moto kuryelerin hızlı olmasına gerek kalmadan bin 200 ürün ile, ortalama 10 dakikada, 7/24 kullanıcılarımıza ulaştırıyoruz. Getir’in kurulduğu günden bu yana indirilme sayısı 4.5 milyonu geçti. 15 milyonu aşkın sipariş miktarımızla kullanıcılarımızın kapısına mutluluk götürdük. Getir olarak bugün 135’i İzmir’de olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamaktayız. Ayrıca kadın istihdamını arttırıyor, kadınlarımıza destek oluyoruz. Şu anda İzmir’de sahada ve teknoloji merkezimizde toplam 6 kadın çalışanımız var” dedi.

Getir’in İzmir ile ilgili planlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tütek şunları söyledi: “İzmirliler Getir’i çok sevdi. 16 Kasım’dan beri 10 günde 10 bin kez İzmirlilerin kapısını çaldık. Getir’in yanı sıra uygulamamız içerisinde hızlı sıcak yemek teslimatı sunan GetirYemek ve büyük market alışverişlerinin daha kolay ve Getir konforunda yapılabilmesini sağlayan GetirBüyük girişimlerimiz de var. Bu hizmetlerimizi de en kısa zamanda İzmirlilere sunmayı hedefliyoruz.”

Getir modelini yurt dışına da taşımayı hedeflediklerini belirten Tütek, kısa bir süre sonra Avrupa'da bazı şehirlerin de 'Getir' kullanbileceklerini vurguladı.

Kullanıcılarına daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için operasyon ağını büyütmeyi hedefleyen Getir; İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ardından yakın zamanda Bursa ve Kocaeli'de de hizmet vermeye başlayacak.

Simit de 'getir'iyor

Kasım ayında başlayan operasyonuyla birlikte Getir İzmir’de en çok Buca, Bornova ve Balçova'dan sipariş aldı. İzmirliler Getir’i en çok 18.00 - 21.00 saatleri arasında kullanırken, uygulamadan en fazla 18-34 yaş aralığı sipariş verdi. İzmir'de en çok sipariş verilen ürünler ise, simit, Kuzeyden Su ve gofret oldu.

İzmir'e de AR-GE merkezi

Teknoloji üretmeye devam edeceklerini söyleyen Tütek, “Bünyemizde 75'i yazılımcı olmak üzere toplam 100 teknoloji çalışanı bulunuyor. İzmir'de de bir AR-GE merkezi kurduk. Hizmet vereceğimiz her şehirde bir AR-GE merkezi kurmaya devam edeceğiz” dedi.