Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk dört büyük Tarım ve Hayvancılık fuarlarından biri olan Agroexpo 14. kez 7-10 Şubat tarihlerinde Orion Fuarcılık tarafından Fuar İzmir’de düzenlenecek.

Bugün yapılacak açılış töreninin hemen ardından 17 ülke tarım bakanı ve bakanlık üst düzey yetkililerinin katılacağı, Türkiye tarihinde ilk kez “Dünyada Tarımın Geleceği” konulu “Uluslararası Tarım Bakanları Zirvesi” gerçekleşecek. Zirveye katılacak ülke bakan ve bakanlık temsilcileri Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Etiyopya, Gürcistan, KKTC, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Somali, Sudan ve Ürdün olurken zirvenin açılışı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılacak.

Tarım ve hayvancılık sektörü için bu zirvenin çok önemli olduğunu vurgulayan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, "Agroexpo’da Tarım ve Orman Bakanlığımızın önderliğinde Türkiye tarihinde ilk kez Uluslararası Tarım Bakanları Zirvesi gerçekleşecek. Bu fuar Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayan çok büyük bir fuar. Agroexpo, 2018 yılında 60 ülkeden alım heyetlerinin katılımı ile 500 milyon doların üzerinde iş hacmi sağladı. Bu yıl ise hedefimiz 70 ülkeden alım heyetlerinin katılımı ve yerli yabancı binlerce iş insanı arasında yapılacak ikili görüşmeler ile 600 milyon doların üzerinde bir iş hacmi sağlamak. Ülke tarımına daha fazla katkı sağlamak için çok çalışıyoruz. Ticaret Bakanlığımızın da fuarımıza destekleri çok büyük. Ticaret Bakanlığımız tarafından Alım heyeti organizasyonları kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek ve yerli üretici olan fuar katılımcılarımız da katkı payları alacaklar” ifadelerini kullandı. Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan ise “Agroexpo, yerli ve yabancı tüm katılımcı firmalarıyla tarım ve hayvancılık sektörü için kaçırılmayacak dev bir lansman sahnesi. Amacımız sahneye sektörün dünyadaki en iyilerini en yenilerini çıkarmak ve Türk çiftçisine tanıtmak. Bunun için özel etkinlerimiz de olacak. İki gün sürecek olan 2019 Traktör Lansmanı ve Tarımda Yenilikçi Makineler Inovasyon sunumları, C holündeki etkinlik alanında tüm ziyaretçilerimize açık olacak. Tarımda verimi arttıran ve maliyetleri düşüren teknolojilerle tanışmak için Agroexpo, çiftçilerimizin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir platform” dedi.

Orion Fuarcılık tarafından maddi olarak desteklenen ziyaretçi organizasyonları ile Türkiye’nin bütün bölgelerinden üreticiler ve yurtdışından gelecek olan alım heyetlerinin katılacağı fuar 7-10 Şubat 2019 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenecek. Girişin ücretsiz olduğu fuarda düzenlenecek zirveler, paneller ve şovlar tarım sektörüne damga vuracak.

Süt üreticileri gelecek

1973’ten bugüne Türkiye’nin öncü ve lider gıda markası olan Pınar Süt, Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda üreticileriyle bir araya geliyor. Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Üreticilerimizi iş ortaklarımız olarak görüyor, ticari faaliyetlerimizle yarattığımız ekonomik değerlerden tüm paydaşlarının fayda sağlayabilmesini amaçlıyoruz. Sürdürülebilir büyüme için, herkesin işini daha iyi yapması gerektiği bilinciyle, 46 yıldır aralıksız olarak çalışıyoruz” dedi. Ziyaretçiler Fuar İzmir A holünde yer alan Pınar standında Pınar’ın tüketicilerine sunduğu yenilikler konusunda bilgi sahibi olacak, ürünleri tadabilecek.