ENHANCER Projesi İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı ile ilgili çevrimiçi toplantıya Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Mersin’de kayıtlı kooperatif ve kooperatif birliklerinin temsilcileri katıldı. İstihdam ve ekonomik büyümeye katkıda bulunabilen projelerin sunulabileceği program kapsamında toplam 2 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. 

Toplantının açılışında konuşan ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu, ENHANCER Projesi’nin amaçları ve hedefleri ile ilgili bilgi verirken, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu FRiT Fonları Program Yöneticisi Dimitrina Karayotova, kooperatiflerin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için büyük önem taşıdığını ve AB’nin kooperatiflere desteğinin gelecekte de devam edeceğini vurguladı. 

40 BİNDEN 300 BİNE AVRO'YA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Koordinasyon Daire Başkanı Filiz Alşaç, kooperatif girişimciliğinin farklı alanlarda da uygulanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayşaç, “Programda, toplumsal cinsiyet eşitliğine saygılı, kadın/genç istihdamını artıracak ve Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin istihdamını artıracak projelere öncelik verilecek” dedi. Proje başına 40 bin ile 300 bin Avro arası destek sağlanacak. Son başvuru tarihi ise 14 Mart 2022 olacak.