Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Orman Mühendisleri Odası, “Orman Mühendisleri Odası Mesleki Deneyim Kazanma ve Meslek Mensupluğu Sınav Yönetmeliği”ne uygun olarak, bir yıl süreli mesleki deneyim kazanma çalışmalarını başarıyla tamamlamış orman mühendisi, orman endüstri mühendisi ve ağaç işleri endüstri mühendisi aday meslek mensuplarının katılacakları serbest meslek mensupluğu sınavlarına ilişkin duyuru yayınladı.

Sınava katılmak isteyenler belgelerini 10 Aralık 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar Odaya doğrudan veya taahhütlü mektupla gönderecek. Sınav uzmanlık alanlarına göre ayrı ayrı olmak üzere 2 Ocak 2022 Pazar günü tek oturum yapılacak.

Sınava girecek aday meslek mensuplarında aranacak şartlar:

a) SMM Sınavlarına aşağıdaki serbest meslek mensubu adaylar girebileceklerdir.
1- Mesleki  deneyim  kazanma  çalışmalarını  başarıyla  tamamlamış  ve  ilk  defa  sınava girecek adaylar.
2- Serbest meslek mensupluğu sınavlarında başarısız olunan konular ile not yükseltilmek istenen konularda sınavlara girmek isteyen adaylar
b) Orman Mühendisleri Odasının bilgisi dahilinde ruhsatlı meslek mensubu yanında veya denetim ve gözetiminde bir yıl süreli mesleki deneyim kazanma çalışmalarını yapmak ve yanında çalıştığı  meslek  mensubundan  100  üzerinden  en  az  60  puan  tezkiye  değerlendirme  notu  alarak başarılı  olmak  koşuluyla  tezkiye  varakası  düzenlenecektir.  Tezkiye  varakası  aynı  zamanda yanında mesleki deneyim kazanma çalışması yapılan meslek mensubu tarafından online sistemi üzerinden de doldurulacaktır.
c) Uygulama tezleri; tezlerin teslim yazısında belirtilen süre içinde Odaya teslim edilecek, tez değerlendirme sonuçları Oda tarafından sisteme işlenecek ve sınav başvuruları online sistemi üzerinden aşağıdaki şekilde yapılmaya başlanacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.