İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, öğrencileri tarafından öldürülen öğretmen Sevilay Durukan ve Ayhan Kökmen'in isimlerinin okullara verileceğini söyledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kaya Termal Otel’de gerçekleşen buluşmada Yahşi, FETÖ operasyonları kapsamında İzmir’de 187 kuruma el konulduğunu açıkladı. Eğitimde yaşanan şiddet olaylarının kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Yahşi, Karabağlar’da öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen öğretmen Sevilay Durukan’ın Cennetçeşme Anaokulu’nda, Ödemiş’te iki öğrencisi tarafından vurularak öldürülen lise müdürü Ayhan Kökmen’in adının ise Ödemiş Fen Lisesi’ne verileceğini açıkladı. Kentte inşaatı devam eden 46 okul şantiyesi, 751 derslik, 60 ruhsat başvurusunun olduğunu ifade eden Yahşi, “2018-2019 eğitim öğretim yılında 20 ilçemizde ikili eğitim çalışmalarını tamamlamış olacağız. Kalan 10 ilçenin 5’inde sorun yok ama diğer 5 ilçede arsa üretmekte sıkıntı yaşıyoruz. Buca, Karabağlar, Konak aksında bulunan ilçelerimizde arsa sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu yıkıp yapacağımız okullarla birlikte 2019 sonuna kadar tamamlamak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kent genelinde 850 bin öğrenciye hizmet verdiklerini kaydeden Yahşi, amaçlarının sadece akademik başarı değil; çocukların yüreklerine, gönüllerine ve ruh dünyalarına iyiliği koymak olduğunu belirtti. Eğitimde yaşanan şiddet olaylarına değinen Yahşi, “Bunlar bizim içimizi acıtan şeyler. Ayhan Kökmen öğretmenimizin öldürülmesi bizi darmadağın etti. Çok sevilen kıymetli bir öğretmenimizdi. İzmir’de şehit olan öğretmenimiz, askerimiz, polisimiz… Kim varsa hakkını teslim ediyoruz. Şehit yakınlarımızın çocuklarını yakinen takip ediyoruz. Sevilay Durukan hocamızın ismini Cennetçeşme Anaokulu’na adını vereceğiz. Ayhan Kökmen hocamızın ismini de Ödemiş Fen Lisesi’ne vermeyi düşünüyoruz. Şu an resmi yazısının çıkmasını bekliyoruz. Biz öğretmeniz, bu çocuklara iyiliği ve güzelliği biz vereceğiz.” dedi.