Bornova Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu Müdürü Meral Yılmaz’ın, müdür yardımcısı Suzan Karadağ Toptaş’a sözlü ve fiziki şiddet uyguladığını iddia eden Eğitim Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim Sen İzmir Şubeleri, okul önünde ortak basın açıklaması yaptı. Eğitim sendikaları adına basın açıklamasını Eğitim-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı okudu. ‘Öğretmene şiddete hayır’ sloganlarının atıldığı basın açıklamasında Cangı, “Bugün burada yine bir öğretmen arkadaşımıza yapılan sözlü, fiziksel ve psikolojik tacizi; kişilik haklarına yapılan haysiyet ve onur kırıcı saldırıyı kınamak için toplanmış bulunmaktayız. Ancak bu sefer maalesef arkadaşımıza bunları yaşatan meslektaşı ve okul müdürü olarak görev yapan Meral Yılmaz” dedi.

LİYAKATSİZ ATAMALARIN SOMUT ÖRNEĞİ’

Söz konusu olayın ülkedeki en somut liyakatsiz atama örneği olduğunu dile getiren Cangı, “Öğretmen arkadaşlarına karşı tepeden bakan ve nobran tavırları ile ülkemizdeki yönetici profilini tam olarak yansıtan bir vakadır. Meral Yılmaz gibi idarecilerin bu üslubu nerden öğrendiklerini gayet iyi biliyoruz. Ben bilirim, benim bakanım, benim okulum diyen zihniyetin ülkeyi nereye getirdiği ortadadır” sözlerini kaydetti. ‘Öğretmene parmak sallanmaz, öğretmenin ağzı kapatılmaz’ diyerek konuşmalarını sürdüren Cangı, “Yetersiz idarecilerin kendi eksikliklerini kapatmak için çalışma arkadaşlarına buna benzer tavırlar ile baskı uyguladığını biliyoruz” dedi.

MEB’E ÇAĞRI

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunduklarını belirten Cangı, “Öğretmenleri bölen, ayrıştıran meslek kanununu derhal geri çekin. Öğretmenlik meslek onuruna yakışan çalışma koşullarını yaratın. İdareci atmalarını liyakate uygun yapın. Bilimsel, laik ve kamusal bir eğitim anlayışını yerleştirin. Bizler öğretmeniz ve eğitimin sisteminin içinde düşürüldüğümüz durum hepimize zarar vermektedir. En çok da ülkemizin geleceğine zarar veriyorsunuz. Bizleri ayrıştıran, şiddete özendiren dil ve uygulamalardan vazgeçin” taleplerini sıraladı. Cangı, yaşanan olayın 5237 sayılı TCK’nun 125’inci maddesince suç unsuru oluşturduğunun altını çizerek, “Bu durumu kınıyor ve eğitim sendikaları olarak bu vahim konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Ne bu okulda yaşanan olayın ne de diğer okullarda yaşanan şiddet vakalarının sümen altı edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Suzan öğretmenimize tekrardan geçmiş olsun diyoruz” açıklamasını yaptı.