Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TÜBİTAK'ın İzmir'de bir araştırma merkezi kurmasını istediklerini belirtti.

Prof. Dr. Budak, yaptığı açıklamada, TÜBİTAK'ın faaliyet yürüttüğü illerde bulunan üniversitelerin TÜBİTAK'ın çalışmalarından daha çok yararlandığını söyledi.

İzmir'de devlet ve vakıf olmak üzere toplam 9 üniversite bulunduğunu belirten Budak, "Türkiye'nin batıya açılan penceresi olarak yıllardır kabul gören bir gerçek var. Hem konum hem de İzmir'de üretilen bilim açısından TÜBİTAK'ın burada bir araştırma merkezi kurmasının önemli kazanımları olacaktır. İzmir ve bilim adına büyük bir atılım olur." dedi.

İzmir’in ciddi bir akademisyen kadrosu olduğunu kaydeden Budak, "Bakanlığımız, YÖK ve TÜBİTAK başkanlıklarımızın destekleriyle İzmir'deki akademik potansiyel ülkemiz ekonomisine daha çok katkı sağlayabilir. Bu düşüncemizi İzmir Üniversiteler Platformunda ve Ankara'da da ilgililere ilettik, olumlu dönüşler aldık. Umarım kısa vadede İzmir'e TÜBİTAK'ın bir araştırma merkezi kurulur." diye konuştu.

Kaynak: aa