[caption id="attachment_96348" align="aligncenter" width="656"]karne-ikizler Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday olan okulda hem karne alan öğrencilerin hem velilerin hem de öğretmenlerin heyecanı görülmeye değerdi.[/caption]

İzmir'de eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi biterken yaklaşık 700 bin öğrenci karne aldı.
Kentte, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde karne dağıtım töreni düzenlendi.Programa katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, otizmli öğrencilere karnelerini verdi, ardından okul bahçesindeki bisiklet gösterisini izledi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirmelerine çalıştıklarını söyledi.Törende özel eğitim merkezinde düzenlemeyi tercih ettiklerini aktaran Yahşi, "Özel eğitimli öğrencilerimizin toplumda karşılığının olduğunu göstermek istiyoruz." diye konuştu.Kent genelinde sayıları 4 bine yaklaşan özel öğretim öğretim öğrencisini eğitim sisteminin içine aldıklarını dile getiren Yahşi, bu kapsamdaki hiçbir öğrenciyi evde eğitimsiz bırakmamayı hedeflediklerini ifade etti. Öğrencilerden tatili kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle geçirmesini isteyen Yahşi, "Velilerimizin daha anlayışlı olmasını, ödül konusunu çok abartmamalarını ve çocuklarını yermemelerini istiyoruz." diye konuştu.
Yahşi, kent genelinde yaklaşık 700 bin öğrencinin karne aldığını kaydetti.

İkizlerin Okulunda Karne Sevinci


İzmir'de 33 ikiz ve bir üçüz çocuğun eğitim gördüğü Buca İlçesindeki Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nda 2107- 2108 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle düzenlenen törende karne sevinci ikiye katlandı. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday olan okulda hem karne alan öğrencilerin hem velilerin hem de öğretmenlerin heyecanı görülmeye değerdi. Okulda düzenlenen törende karneleri öğrencilere İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can dağıttı.
İzmir Milli  Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi törende karnelerini verdiği ikizleri tek tek sarılıp öptü. Yahşi karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada 850 bin öğrencinin eğitim gördüğü İzmir'de bugün velilerle birlikte karne mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Okulda 33'ü ikiz bir de üçüz çocuğumuz eğitim görüyor. Eşine az rastlanır durumu dünyaya duyurmak için Guinness Rekorlar Kitabı'na girme başvurusu için okulumuza her türlü desteği vereceğiz" dedi.
Toplam 1400 öğrencinin eğitim gördüğü Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nda ikiz ve üçüz kardeşlerin bazıları aynı sınıfta, bazıları ise farklı sınıflarda eğitimlerini sürdürüyor. Genellikle yan yana oturan çocuklar, benzerlikleri dolayısıyla zaman zaman hem öğretmenleri hem de arkadaşları tarafından karıştırılıyor.