Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, kısa süre önce yapımına başlanan merkez yerleşkenin ana giriş kapısındaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğrenci, akademik ve idari personele yönelik düzenlenen anketle projesi belirlenen kapının Ege Üniversitesini sembolize edeceğini söyleyen Rektör Budak, çalışmaların 1 ay içinde tamamlanacağını kaydetti.


Ege Üniversitesi merkez yerleşkesinin ana giriş kapılarının yenilenmesi için bir süre önce öğrenci, akademisyen ve idari personele yönelik anket yapıldı. Seçenekler arasında en çok oyu alan yeni giriş kapısının yapımına kısa süre önce başlandı. Yaklaşık 1 ayda tamamlanması planlanan giriş kapısındaki çalışmaları yerinde inceleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yapım ekibinden bilgi aldı.



“EGE’Yİ SEMBOLİZE EDECEK”


Yeni giriş kapısının Ege Üniversitesini sembolize edeceğine dikkat çeken Rektör Budak, “Ege Üniversitesi güvenliği, temizliği ve yeşil kampüsüyle örnek bir yapıya sahip. Sürdürülebilir üniversite olma felsefesiyle birlikte bütün bu güzellikleri sembolize edecek yeni giriş kapısının yapımı sürüyor. Çalışmaların yaklaşık 1 ayda tamamlanmasını bekliyoruz. Aynı kapıyı Yeşil Köşk’ün de bulunduğu girişe de yapacağız. Üniversitemiz, yeşil kampüs, plaka tanıma, aydınlatma ve güvenlik kamerası sistemleriyle yeni döneme daha güvenli ve yaşanabilir bir şekilde başlayacak. Bir anlamda yeni kapılar tüm bu güzellikleri sembolize edecek. Bizlere destek olan, bağışçılarımıza ilgili devlet kurumlarımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum” dedi.