Haber / Sinan KESKİN

Ege Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'ın 11 Eylül tarihinde imzaladığı görevlendirme yazısı ile EÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na getirdiği Mücahid Vural üniversitede huzursuzluğa neden oldu. Üniversite çalışanları, Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından olan EÜ'de Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na üniversite içerisinden veya İzmir'den atanabilecek çok sayıda nitelikli kişi olmasına rağmen Darıca'dan 'ithal' bir daire başkanı getirilmesini siyasi bir tercih olarak değerlendirdiler.

ESKİ BAŞKANIN SAĞ KOLUYDU

Vural, Kocaeli'ye bağlı Darıca Belediyesi’nde üç dönem belediye başkanlığı yapan AKP'li Şükrü Karabacak’ın 2014 yerel seçimlerini kazanmasının ardından Türkiye'nin en genç Özel Kalem Müdürü olarak göreve başladı. Karabacak'ın 'ustalık dönemim' dediği üçüncü döneminde başkanın sağ kolu olan Vural, 2019 seçimlerinde yine AKP'li Muzaffer Bıyık'ın başkanlığı kazanmasının ardından görevinden alınarak Bilgi İşlem Müdürü olarak görevlendirildi. Kocaeli gazetelerine yansıyan haberlere göre; Bıyık'ın mobingine maruz kalan Vural görevinden ayrıldı. Vural'ın EÜ'ye atanması ise gazetelere şöyle yansıdı: “Muzaffer Bıyık’ın Bilgi İşlem Müdürü olan Mücahid Vural'a burada da (Bilgi İşlem Müdürlüğü) mobbinge devam etmesi üzerin Darıca Belediyesi’nden ayrıldı. Mücahid Vural'ın Ege Üniversitesi’nde Bilgi İşlem’e tayinini aldırdığı öğrenildi.”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın imzasıyla yeni görevine başlayan Vural, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ederek sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

VURAL’IN AÇIKLAMASI

Mücahid Vural, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İzmir Ege Üniversitesi Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Necdet Budak Hocamızın 11.09.2020 tarihinde imzalamış olduğu görevlendirme ile Ege Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı görevine bugün itibariyle başlıyorum. Bu vesileyle beni bu göreve layık gören Sayın Prof. Dr. Necdet Budak Hocamıza ve buralara gelmemize vesile olan, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Darıca Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Bıyık Ağabeyime şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevimin Üniversitemiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

“EVET” KAMPANYASINA DESTEK VERMİŞTİ

Vural, Darıca Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Darıca Spor Başkanı olduğu dönemde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi referandumunda kamu görevlisi olmasına rağmen “evet” kampanyasına verdiği açık destekle de dikkat çekmişti. Darıca Belediyesi’nin 16 Nisan öncesi gerçekleştirdiği ‘Diriliş Yürüyüşü'’nün de mimarlarından olan Vural, kamu çalışanı olarak “evet” kampanyasında aktif rol almasını eleştirenlere ise, “Suskunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye?’’ sözleriyle cevap vermişti.

MÜCAHİD VURAL KİMDİR?

1990 yılında Muğla’da doğdu. Eğitim hayatına Turgut Reis Lisesi’nde başlayan Vural, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nden mezun oldu. Halen Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi/İşletme bölümünde eğitim hayatına devam eden Vural, 2012 yılında Darıca Belediyesi’nde çalışmaya başladı. 24 Nisan 2014 tarihi itibari ile de Özel Kalem Müdürlüğüne atandı. 2019 seçimlerinde göreve gelen Muzaffer Bıyık tarafından Bilgi İşlem Müdürlüğü'nde görevlendirilen Vural, eski Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın onursal başkanı olduğunu Darıca Gençlerbirliği’nin iki dönem başkanlığını yürüttü. Vural, 11 Eylül 2020 tarihinde EÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak atandı.