Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından düzenlenen ‘Üniversitem Dokuz Eylül-Tercih Günleri’ yarın (Perşembe) başlıyor. 9-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında DESEM’de gerçekleştirilecek  etkinlikle ilgili açıklamada bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kariyer yolculuğunda doğru ve bilinçli başlangıçlar yapmanın başarıyı beraberinde getirdiğini söyledi. Rektör Hotar, Dokuz Eylül’ün evrensel ve nitelikli bilim anlayışı, ulusal ve uluslararası başarıları, muazzam sosyal ve kültür imkanları, barınma ve değişim programları, burs olanakları ile öğrencilerine en üst düzeyde eğitim sunduğunu ifade etti.



ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI FIRSATI


Öğrencilere yandal ve çift anadal imkanı sunduklarını da kaydeden Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimize Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi değişim programları ile AB projelerinde yer alma fırsatları da sunuyoruz. Küreselleşen dünyada bu, öğrencilerimiz açısından oldukça önemli. Örgün ve ikinci öğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim verirken; DEPARK, DETTO ve BİO İzmir gibi yapılarımızla üniversite sanayi işbirliği, teknoloji transferi, moleküler düzeyde araştırmalar yapabiliyoruz. Bu ekosistem, öğrencimizin hayata bakışını ve algısını daha da güçlendiriyor. Bizler, mensuplarımızın mutlu, huzurlu ve başarı dolu bir hayat yaşamasını arzuluyoruz. Öğrencilerimizin bundan sonra da kaygı ve korkulardan uzak durarak, ülkemizin ve bilim dünyasının geleceğine katkı sağlayacaklarına inanıyoruz. Bu duygularla adaylarımıza ‘Dokuz Eylül ile kariyerinize sahip çıkın’ diyoruz.”



 KAMPÜSE SERVİS KALKACAK


Etkinlik gününde DESEM’e gelen adaylar, tercih robotu ile birçok parametreye göre arama yapabilecek. Kampüsleri ziyaret etmek için adaylara servis desteği sağlanırken; adaylar, bölümlerdeki ilgili personelden 10:00- 16:30 saatleri arasında bilgi alabilecek.