Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, ilçede yürüdüğü sırada bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Olay, Çiğli Kaymakamlığı çevresinde meydana gelirken, Akar’ın saldırıya karşı kendini korumaya çalıştığı ve çevredekilerin müdahalesiyle olayın büyümeden önlendiği öğrenildi. İlçe siyasetinde şaşkınlık yaratan saldırı, kısa sürede gündeme oturdu.

Chp-18

“Saldırganı tanıyorum, sağlık sorunları var”

Erkan Akar, olayın ardından yaptığı açıklamada saldırganın sağlık sorunları bulunduğunu ifade ederek konuya ilişkin detayları paylaştı. Akar, saldırganla arasında herhangi bir husumet olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yolda yürüdüğüm sırada aniden yumruklu saldırıda bulundu. Kendimi korumaya çalıştım. Kendisini tanıyorum, rahatsız bir arkadaş. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Akşam saatlerinde kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum.”

CHP’de kurultay heyecanı zirve yaptı: Parti meclisi için kıran kırana yarış ve kulislerin şifreleri
CHP’de kurultay heyecanı zirve yaptı: Parti meclisi için kıran kırana yarış ve kulislerin şifreleri
İçeriği Görüntüle

Akar’ın açıklaması, olayın kişisel bir husumetten kaynaklanmadığını, saldırganın sağlık sorunlarının etkili olabileceğini ortaya koydu.

Soruşturma başlatıldı

Saldırının ardından güvenlik birimleri harekete geçti. Akar’ın akşam saatlerinde yaptığı suç duyurusu sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İlçe başkanına yönelik saldırının engellenmiş olması, olası yaralanmaların önüne geçerken, parti örgütü ve yerel yöneticiler Akar’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi