Özlem Çerçioğlu, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Çerçioğlu, Aydın’ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanını taşıyor. Peki, Çerçioğlu kimdir, nerelidir ve hangi görevleri yürüttü? İşte, Özlem Çerçioğlu’nun biyografisi ve siyasi kariyeri.

Özlem Çerçioğlu Kimdir, Nerelidir?

Özlem Çerçioğlu, 11 Ağustos 1968 tarihinde Aydın’ın Nazilli ilçesinde dünyaya geldi. Nazilli’de ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra, 1988 yılında Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümü’nü bitirdi. Üniversite mezuniyetinin ardından yurt dışına çıkarak çeşitli işlerde çalıştı. New York’ta bir şirkette Müşteri İlişkileri Müdürü olarak görev yaptı. Bu süreçte Türk toplumunun içinde aktif rol alarak, Türk cemiyetlerinde önemli görevler üstlendi.

Özlem Çerçioğlu’nun Siyasi Kariyeri Nasıldır?

Özlem Çerçioğlu, siyasi hayatına 2002 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olarak girdi. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde CHP Aydın Milletvekili seçilerek, Meclis’e girdi. Meclis’te İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda çalıştı. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde CHP Aydın Milletvekili olarak ikinci kez seçildi. Meclis’te Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu’nda yer aldı.

Özlem Çerçioğlu, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP’nin Aydın Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi kazanarak, hem partisinin hem de Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı oldu. Belediye başkanlığı döneminde Aydın’ın altyapı, ulaşım, kültür, spor, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler alanlarında birçok projeye imza attı. Halkın desteğini ve beğenisini kazanan Çerçioğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimi yine kazanarak, Aydın’ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde Aydın’ın 17 ilçesine hizmet götürerek, kentte yaşam kalitesini artırmaya çalıştı.

Özlem Çerçioğlu, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yeniden aday gösterildi. Çerçioğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor ve Aydın halkına projelerini anlatıyor. Çerçioğlu, seçimi kazanması halinde Aydın’ı daha da geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışacağını söylüyor.

Kaynak: haber merkezi