Tokyo'daki bir hastanede tedavi gören ve mide kanseri ile mücadele eden 70 yaşındaki bir şüpheli, ölmeden önce sırlarını polisle paylaştı.

Sorgusunda Çarpıcı İtiraf: Radikal Grup Üyesi Olmaktan Aranıyordu

Geçen hafta, emniyet güçleri aldıkları bir ihbar üzerine hastanede tedavi gören Kirişima Satoşi'yi sorguladı. Mide kanseri hastası olan şüpheli, ölümü durumunda gerçek adını kullanmak istediğini söyledi. İtirafında, 1970'lerde Japon firmalara karşı bombalı eylemler düzenleyen radikal bir grubun üyesi olduğunu açıkladı.

Ölümünden Sonra Ev Araması: Polis Şüpheliye Ait Olduğuna İnanılan Evde Araştırma Yaptı

Satoşi'nin itirafından sadece 4 gün sonra, şüpheli yaşamını yitirdi. Polis güçleri, Tokyo'nun batısındaki Kanagawa eyaletindeki evinde arama yaptı. Şüphelinin yakınları üzerinde yapılan DNA testi, Kirişima'nın iddia ettiği gibi olduğunu doğruladı.

Fayans Ustaları Aylık Ne Kadar Kazanır 2024? Fayans Ustaları Aylık Ne Kadar Kazanır 2024?

Radikal Grubun Tarihçesi: "Doğu Asya Japonya Karşıtı Silahlı Cephe"

Japonya basınına göre, Kirişima Satoşi'nin geçmişi ve üyesi olduğu "Doğu Asya Japonya Karşıtı Silahlı Cephe" (EAAJAF) grubuna dair bilgiler ortaya çıktı. 1954'te doğan Kirişima, üniversite öğrenciliği döneminde, 1970'lerde büyük Japon şirketlerine karşı bombalı eylemler düzenleyen EAAJAF'ye katıldı. Grup, 1975'te Mitsubishi Heavy Industries binasına düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu tutulmuştu.

Kaçış ve 40 Yıl Süren Gizli Yaşam: "Uçida Hiroşi"

Japonya genelinde 40 yıl boyunca aranan Kirişima'nın, EAAJAF grubunun liderlerinden biri olmadığına inanılıyor. Devlet televizyonu NHK'ya göre, kaçak yaşam döneminde Kirişima, mobil telefon ve sigorta kartı taşımadan, maaşını nakit alarak yaşamıştı.

Emniyet güçleri, hafta içinde Fujisawa'da bir inşaat firmasına düzenlediği baskında, Kirişima'nın 40 yılı aşkın süredir "Uçida Hiroşi" olarak çalıştığını ortaya çıkardı.

Kaynak: haber merkezi