İstanbul’da 23 Nisan günü meydana gelen 6,2’lik deprem, özellikle kıyı hattında konut sahibi olan vatandaşların endişeye kapılmasına neden oldu. Deprem bilimciler, olası bir depremde meydana gelecek tsunami nedeniyle sahil şeridinde bulunan konutların risk altında olduğunu vurgularken gözler hem kültürel hem de estetik açısından oldukça değerli olan yalılara çevrildi. 

İddialara göre, İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yer alan toplam 600 yalının ortalama yaşı 200 yıla yakın. Bu yalıların önemli bir kısmı tarihi eser statüsünde bulunurken, ahşap malzeme ve geleneksel tekniklerle inşa edilmeleri nedeniyle günümüz güvenlik koşullarını da karşılayamıyor.

BEŞ YALI SATIŞA ÇIKTI

Gayrimenkul danışmanlarına göre, 6,2’lik deprem sonrası yalı satışlarında artış yaşandı. Sadece son iki günde 5 yalı satışa çıkarıldı.

Uzay aracı dünyaya düşecek... Türkiye'de risk altında Uzay aracı dünyaya düşecek... Türkiye'de risk altında

YENİ ROTA TATİL YERLERİ

Lüks konut talebi, bu durum ardından İstanbul’un tarihi dokusundan sıyrılarak müstakil, yeni yapılmış binalara yöneldi. Emlak sektöründeki uzmanlar, Bodrum, Alaçatı ve Çeşme gibi bölgelerdeki konut satışlarının arttığını kaydettiler. Gayrimenkul satışı yapan Handan Bozanoğlu bunun için şunları paylaştı:

“İstanbul deprem gerçeği ile yüzleşti. Her ne kadar benzersiz bir şehir olsa da insanlar canını düşünmek zorunda. Bu nedenle başta Boğaz hattındaki yalılar olmak üzere sahil kesiminden çıkışlar başladı. İnsanlar ya kiraya vermek ya da satarak Bodrum ve Çeşme gibi bölgelere gitmek istiyor. Ancak yalı veya da değerli gayrimenkullerin fiyatları deprem nedeniyle çok düştü. Bu da insanları düşündürüyor”

Kaynak: AJANSLAR