Bir anonim paylaşım sitesinde paylaşılan mesajda, 125 GB'lik torrent bağlantısı ile birlikte Twitch'e erişildiği iddia edildi. Kimliğini açıklamayan bilgisayar korsanı bağlantı ile birlikte "çevrimiçi video akışı alanında daha fazla aksama ve rekabeti teşvik edin" mesajını paylaştı. Anonim sızıntı yapan kişi, bunun sızdırılacak içeriğin sadece ilk kısmı olduğunu belirtti, ancak neyi yayınlamayı planladıklarını da belirtmedi. 

Yayıncılara yapılan ödeme kayıtları da sızdı

VideoGamesChronicles internet sitesi, saldırıyı Amazon kaynaklarına dayanarak doğruladıklarını duyurdu. Habere göre, sızıntı yayıncıların ödemeleri, mobil, masaüstü ve video oyun konsolu Twitch istemcileri için kaynak kodu, Twitch tarafından kullanılan tescilli SDK'lar ve dahili bulut hizmetleriyle ilgili kodlar gibi veriler içeriyor. Ayrıca sızdırılan veriler arasında, Amazon Game Studios'tan henüz yayınlanmamış, "Vapor" isimli Steam rakibi bir oyun platformu ile çeşitli Twitch özelliklerine ilişkin veriler ve Twitch'in dahili güvenlik araçları da bulunuyor.

Twitch ise henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Şifreler çalınmış olabilir

Sızan 125 GB'lık bilgiyi incelediğini belirten bazı Twitter kullanıcıları, torrent'in kullanıcı parolalarını da içeriyor olabileceğini iddia etti. Şifreli bir dosyada bulunan parolalar, eğer kullanıcılara ait parolalar ise şifrenin kırılması ile bunlar da ifşa olabilir. Kullanıcıların şifrelerini değiştirmeleri ve iki aşamalı kimlik doğrulamasını aktifleştirmeleri tavsiye ediliyor.