Gökçe ADAR ÇUBUKÇUOĞLU-3 yılda tamamlanması gerekirken, 10 yılda açılış aşamasına getirilen ve açılışı tam 8 kez ertelenen Bayraklı Şehir Hastanesi'nde sorunlar bitmiyor. Ulaşım sorununun ardından hastanede bu kez de hekim krizi yaşanıyor. Öyle ki, yeterli hekim sayısına ulaşamayan Bayraklı Şehir Hastanesi, kentte bulunan devlet hastanelerindeki hekimleri şehir hastanesine yönlendirince, bu kez Tepecik, Katip Çelebi (Yeşilyurt), Eşrefpaşa gibi devlet hastaneleri hekimsiz kalacak duruma geldi. MHRS yöntemiyle devlet hastanelerine randevu alan vatandaşlar, muayene olmak için gittikleri hastanelerde, doktorlarının Bayraklı Şehir Hastanesi'ne görevlendirmesinin çıktığını öğrendi. Sağlıkçılar, yaşanan bu durumun krize yol açtığını vurguladı.

ahmet-dogruyol-3

'VATANDAŞ NE YAPACAK?'

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Ne yazık ki bu problemler plansızlıklardan kaynaklanıyor. Hastane açıldı. Hizmet puanı yüksek olan sağlık çalışanları Bayraklı Şehir Hastanesi'ne yönlendirildi. Hizmet puanı düşük olanlar ise devlet hastanelerinde kaldı. Bu, devlet hastanelerinde sağlık hizmetinin de kalitesinin düştüğünü ve daha da düşeceğinin bir göstergesidir. Büyük bir karmaşa var. Vatandaş da mağdur oluyor. Örneğin, takipli bir hasta. Yani düzenli olarak hastaneye ve aynı doktora geliyor. Ancak geldiğinde doktorunun Bayraklı Şehir Hastanesi'ne görevlendirmesinin çıktığını öğreniyor. Şimdi o vatandaş ne yapacak? Ama sistemde hala o doktorun adı var ve randevu veriliyor. Bu büyük bir sıkıntı" dedi.

NURSEL-YUCESOY

Hıdırellez'in Bereketini Yaşatacak 6 Gelenek! Hıdırellez'de ne yapılır? Hıdırellez'in Bereketini Yaşatacak 6 Gelenek! Hıdırellez'de ne yapılır?

'DÖKME SUYUYLA DEĞİRMEN'

SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) İzmir Şubesi'nden İşyeri Temsilcisi Nursel Yücesoy da şunları söyledi: "Kafalarına göre hastaneyi açtılar. Atama yapmadılar. Ortalama 12 bin personel olması gerekirdi. Ancak bu personeli almak yerine deyim yerindeyse hastanelerden topladılar. Toplamaya çalışıyorlar. Dökme suyuyla değirmeni döndürmeye çalışıyorlar. Bu sağlık çalışanları açısından da çok kötü."

süleyman kaynak

'RANDEVULAR DEVAM EDİYOR'

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, "Biz, hastanede 2 bin 500 tane hekim olması gerektiğini söyledik ancak İzmir'de bu kadar hekim zaten yok. Dolayısıyla hekimleri başka hastanelerden toplamaya çalıştılar. Ancak bu da İzmir'deki diğer hastanelerdeki sağlık hizmetinin aksamasına sebep oldu. Doktorlar, Bayraklı Şehir Hastanesi'ne kaydırıldı ancak MHRS sisteminde hala adları yazmaya devam etti. Vatandaşlar doktor tercihi yaparak randevu oluşturmaya devam etti ancak hastanelere geldiklerinde bu doktorların olmadığını gördüler, görüyorlar. Bu da vatandaşı mağdur ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gökçe ADAR ÇUBUKÇUOĞLU