Cumhuriyet Mahallesi 1. ve 2. Etap'ta yıllardır süregelen imar sorunlarını çözüme kavuşturan ve kentsel dönüşümün önünü açan Karşıyaka Belediyesi, 3. Etap için de mücadelesini sürdürüyor. 108 hektarlık bölge için hazırlanan imar planına karşı açılan davada 3. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararı, Karşıyaka Belediyesi tarafından bir üst mahkemeye taşındı. Sürecin önündeki hukuki engelleri aşmak için çalışan belediye, iptal kararının onanması ihtimaline karşılık yeni imar planı hazırlıklarına da başladı. Bürokratları ile birlikte mahallede bilgilendirme toplantısı düzenleyerek vatandaşlara süreci aktaran ve sorulara yanıt veren Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, çözüm için kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı, “Yalnız değilsiniz” mesajı verdi.

01-50

Başkan Sengel'den Kuyumcu’daki içme suyunda kararlılık mesajı! Başkan Sengel'den Kuyumcu’daki içme suyunda kararlılık mesajı!

İSTİNAF BAŞVURUSU YAPILDI

Başkan Yıldız Ünsal “Karşıyaka Belediyesi olarak, Cumhuriyet Mahallemizin yıllar öncesine dayanan tapu ve imar planı sorunları çözmek, kentsel dönüşümün önünü açıp vatandaşlarımızı sağlıklı ve güvenli konutlara kavuşturabilmek için uzun zamandır mücadele veriyoruz. Bugüne kadar, 1. ve 2. Etap için hazırlanan planlar yasal süreçlerini tamamladı ve sorunsuz olarak yürürlüğe girdi. Son olarak geçen Kasım ayında, 2. Etap’taki 700 hak sahibinin tapularını imar planı değişikliğine göre yeniden düzenledik ve kendilerine teslim ettik. Vatandaşlarımızı, maddi yük altına girmeden konutlarını yeniletme imkanına kavuşturduk. Ancak 3. Etap için hazırladığımız imar planına karşı açılan dava sonucunda, 3. İdare Mahkemesi tarafından geçen Şubat ayında iptal kararı verildi. Belediye olarak biz de istinaf başvurusu yoluyla, imar planının iptali kararını bir üst mahkemeye taşıdık” diye konuştu.

“MAHALLEMİZ HAK ETTİĞİNİ ALACAK”

Her ihtimale hazırlıklı olduklarını da vurgulayan Başkan Ünsal, şöyle devam etti: “İptal kararından dönülmesini ve planımızın yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Ancak aksi bir durumda vatandaşlarımızın daha fazla vakit kaybetmemesi adına yeni plan hazırlıklarına da başladık. Çözüm için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Mahallesi hak ettiği sağlıklı, güvenli ve modern bir yerleşim bölgesine dönüşene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

Kaynak: Haber Bülteni