Aydın’ın Efeler ilçesi, bugün alışılmışın dışında bir hayır etkinliğine sahne oldu. Geçen yıl yaşamını yitiren Mehmet İnan’ın ölüm yıldönümünde, ailesi hem onu anmak hem de toplumla dayanışmak adına örnek bir harekete imza attı. Bir kamyon karpuz, Batı Gazi Bulvarı'nda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Babasinin Olum Yildonumunde 1 Kamyon Kar 829458 245778 (1)

“Babamıza layık bir anma olsun istedik”

Mehmet İnan’ın oğlu Murat İnan, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Babamızın sene-i devriyesi bugün. Onu rahmetle anmak istedik. Bu vesileyle sadece lokma dağıtmakla kalmayıp, farklı bir ikramla insanlara ulaşmayı düşündük. Karpuz hem yazın en çok tüketilen meyvelerinden biri hem de üreticiler için zor bir dönemden geçiliyor. Bu yüzden hem babamızın ruhuna hayır yaptık, hem de çiftçimize destek olmak istedik.”

İlgi beklentinin ötesinde oldu

Sabah saatlerinde dağıtıma başlanan karpuzlar, kısa süre içinde tükendi. Vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Bazı kişiler aileye teşekkür ederek, “Bu sıcak havada böyle bir ikram çok yerinde oldu” yorumunu yaptı.

Bir başka vatandaş ise, “Böylesi güzel anmalara ihtiyacımız var. Hem hayır yapılıyor hem topluma fayda sağlanıyor. Allah rahmet eylesin” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

B A B A S I N I N O L U M Y I L D O N U M U N D E 1 K A M Y O N K A R 829460 245778

Kuşadası'nda öğrencilerden temiz çevre ve temiz gelecek etkinliği
Kuşadası'nda öğrencilerden temiz çevre ve temiz gelecek etkinliği
İçeriği Görüntüle

Hem anma hem sosyal dayanışma örneği

İnan Ailesi’nin gerçekleştirdiği etkinlik, sadece bir hayır değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın güçlü bir örneği olarak değerlendirildi. Tarımsal üretimde zor günler geçiren karpuz üreticisine dolaylı bir katkı sağlanırken, hayır geleneği de daha geniş kitlelerle buluştu.

Kentin her kesiminden destek geldi

Etkinlik sırasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar sayesinde dağıtım hızla duyuldu. Aydın’da yaşayan birçok kişi etkinlik alanına gelerek karpuz aldı, bazıları ise sırf destek vermek için aileye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Aydınlı bazı esnaf ve üreticiler de bu örnek davranışı takdirle karşıladı. “Bu tür hayırların çoğalması hem esnafı hem halkı mutlu eder” diyen yerel bir pazar esnafı, toplumsal bilinç adına yapılan bu tür organizasyonların yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA