Altının kilogram fiyatında düşüş Altının kilogram fiyatında düşüş

Türkiye'nin öncü iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 4 yıldır sürdürdüğü Tekno Atık Projesi ile çevrenin korunmasına katkı sağlarken, yüzlerce çocuğun eğitimine destek veriyor. 14 Ekim Uluslararası Elektronik Atık Günü öncesinde Turkcell, topladığı 32 ton tekno atığı geri dönüşüme kazandırarak bu anlamlı projeye dikkat çekti. Ayrıca, "Haydi Türkiye! Tekno Atık geri dönüşüm seferberliğine katıl, kaynakları verimli kullan, nitelikli eğitime destek ol" çağrısında bulundu.

Çevre Dostu Tekno Atık Geri Dönüşümü

Bilişim teknolojileri atıklarını azaltma amacıyla çalışmalarını sürdüren Turkcell, Tekno Atık Projesi kapsamında evlerden Turkcell mağazalarına getirilen 32 ton tekno atığı geri dönüşüme kazandırdı. Bu proje sayesinde elde edilen gelir, yüzlerce çocuğun nitelikli eğitimine katkı sağladı.

Eğitime Destek Olan Bir İlk

Hanelere açılan bu ilk tekno atık projesinin başlatıcısı olan Turkcell, sadece eğitime destek olmakla kalmıyor, aynı zamanda zehirli maddelerin e-atıklar aracılığıyla toprağa karışmasını engelliyor ve kaynakların verimli kullanılmasına katkı sağlayarak 'şehir madenciliğine' destek veriyor.

Turkcell, Uluslararası Elektronik Atık Günü'nde "Haydi Türkiye! Tekno Atık geri dönüşüm seferberliğine katıl, kaynakları verimli kullan, nitelikli eğitime destek ol" çağrısıyla bu önemli projeye vurgu yapıyor.

E-atıkların Önemi

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon, e-atıkların dünya genelinde ciddi bir sorun oluşturduğuna dikkat çekiyor. Her yıl yaklaşık 53,6 milyon ton elektronik atık ortaya çıkarken, bu atıkların yüzde 83'ünün hala toplanmadığına işaret ediyor. Türkiye'de ise geri dönüştürülen e-atıkların oranının sadece yüzde 7 olduğunu belirtiyor. Turkcell, "Eğitime Dönüştür" projesi ile bu soruna dikkat çekiyor ve geri dönüşüm ile elde edilen geliri eğitime harcıyor.

Çevreye Zarar Veren Bilinçsiz Bertaraf

Elektronik atıkların usulüne uygun olmayan şekillerde geri dönüştürülmesinin çevre ve kamu sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Ergenekon, içlerinde bulunan maddelerin toprak kirliliği, sera gazları ve ozon tabakasının incelmesine yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Döngüsel Ekonomi Fırsatı

Dünya genelinde yıllık 62 milyar dolarlık bir ticari değere sahip olan elektronik atıkların etkin bir şekilde geri dönüşümünün büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Ergenekon, bu alanda Türkiye'de yapılabilecek çok iş olduğunu belirtiyor. Turkcell, bu soruna dikkat çekerek döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.

Sürdürülebilirlik ve İklim Krizi

Firmaların sürdürülebilirlik ve iklim krizi ile mücadelede önemli bir rol oynadığını ifade eden Ergenekon, Turkcell'in sürdürülebilirlik ve iklim krizi ile ilgili taahhütlerini ve projelerini anlatıyor. Turkcell, bilime dayalı hedefler girişimi (SBTi) onayını alan Türkiye'nin ilk ve tek telekomünikasyon firması olarak karbon ayak izini azaltma taahhüdünde bulunuyor.

Kaynak: BÜLTEN