İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında ağır suçlardan hüküm giyenlerin de bulunduğu 5 kişinin Gürcistan'da yakalanarak Türkiye'ye iade edildiğini açıkladı. Yerlikaya, mevcut kabine döneminde iade edilen suçlu sayısının 369'a ulaştığını belirtti.
Uluslararası Arananlar Listesindeki Suçlular Türkiye'de
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 5 kişinin Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu kabine dönemimizde 369 suçlunun ülkemize iadesini sağladık" dedi.
Yakalanan kişiler arasında çocuğa cinsel istismar, adam öldürme ve FETÖ üyeliği gibi ciddi suçlamalarla aranan isimler bulunuyor.
Yakalanan İsimler ve Suçlamalar
Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Gürcistan’da yakalanıp Türkiye’ye getirilen şahısların suçlamaları şöyle:
-
A.A.Y.: Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma.
-
A.D.: Adam öldürme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, firar, hakaret, yaralama, ruhsatsız silah bulundurma ve silahla tehdit.
-
O.Ç.: Görevi yaptırmamak için direnme.
-
İ.K.: Yangın, su baskını, bombalama ve kimyasal silah kullanarak öldürme suçlarından ulusal seviyede arama.
-
G.Y.: FETÖ üyeliği.
Yakalanan bu isimlerin, Adalet Bakanlığı ile Interpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyon sonucunda Türkiye’ye teslim edildikleri belirtildi.
Yerlikaya: “Adalet yerini buluyor”
Yerlikaya, suçluların iadesine ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Adalet Bakanlığımız ile tam uyum içinde çalışıyoruz. Bu operasyonlar, Türkiye’nin uluslararası düzeyde suçla mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Milletimizin huzuru için suçluların peşini bırakmayacağız.”
Uluslararası iş birliği ile sağlanan bu iade süreci, Türkiye'nin güvenlik politikalarının etkili şekilde yürütüldüğünü ve suçluların artık yurt dışında da güvende olmadığını bir kez daha göstermiş oldu.