Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler, 11 ilde etkili oldu ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. AFAD tarafından yapılan açıklamada, ölü sayısının 45 bin 89'a yükseldiği bildirildi.
Bölgeden tahliye edilen ve kendi imkanlarıyla gittikleri illerde valilik veya kaymakamlıklara başvurarak kayıt yaptıranların sayısı 1 milyon 971 bin 589'a ulaştı.
Depremden ağır şekilde etkilenen bölgelere, bakanlıklar, ilgili kurum ve kuruluşlar, farklı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar tarafından 358 bin 37 çadır sevk edildi ve bunların kurulumu tamamlandı. 11 il ve 332 noktada konteyner kentler oluşturulurken, 10 il ve 162 noktada konteyner kent kurulumları devam ediyor.
Afet bölgesinde ve afet bölgesi dışında, çadır, konteyner, GSB yurtları, oteller, kamu misafirhaneleri, MEB tesisleri ve diğer tesislerde barınma hizmeti sunulan kişi sayısı 1 milyon 915 bin 687'ye ulaştı.
Afet psikososyal destek çalışmaları kapsamında, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Malatya'da görevlendirilen 4 mobil sosyal hizmet merkezi bulunuyor. Deprem bölgesinde 691 bin 388, deprem bölgesi dışında 333 bin 903 kişi olmak üzere toplam 1 milyon 25 bin 291 kişiye psikososyal destek sağlandı.